Redactie - 01 augustus 2019

Knab gaat samenwerking aan met factoringmaatschappij Voldaan

Online bank Knab is als eerste Nederlandse bank een samenwerking aangegaan met een factoringmaatschappij. Alle zakelijke klanten van Knab kunnen sinds 1 juli hun uitstaande facturen binnen 24 uur laten uitbetalen door Voldaan.

Uit onderzoek van Knab blijkt dat zakelijke klanten behoefte hebben aan factoring als alternatieve financieringsoptie. Bij deze financieringsvorm? neemt een externe partij de factuur over, waarna de ondernemers krijgt uitbetaald. De factuur wordt vervolgens geïnd door de factoringmaatschappij. De dienstverlening van Voldaan bleek het beste aan te sluiten bij de online bank. "Dit is hét voorbeeld waarbij we een samenwerking aangaan omdat ondernemers ernaar vragen en niet per se omdat de bank dit wil", aldus Kim de Vries van Knab.

Ook het Brabantse Voldaan, dat als enige niet-bancaire factoringmaatschappij lid is van de belangenvereniging van de factoringbranche (FAAN), is enthousiast over de samenwerking met Knab. Tim Zoete, oprichter van Voldaan: "Er was een duidelijke match. Twee fintechs die een hoge klanttevredenheid als belangrijkste doelstelling hebben en - door goed te luisteren - weten wat er speelt bij ondernemers."

Lees meer details op de Knab site.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024