VaaS en USB stimuleren markt voor video conferences

30-07-2019 | door: Witold Kepinski

VaaS en USB stimuleren markt voor video conferences

Nieuwe gegevens van Synergy Research tonen aan dat de markt in het eerste kwartaal van 2019 voor videoconferenties en samenwerking jaar na jaar met 10% groeit en meer dan 1,5 miljard dollar heeft bereikt, waarbij de markt in toenemende mate wordt aangedreven door twee relatief kleine maar snelgroeiende segmenten - VaaS (video als een service) en USB-videovergaderingen.

Deze twee segmenten groeiden elk met ruim 40 procent. Andere snelgroeiende segmenten zijn in-room content sharing en collaboratieve smartboards.

Ondertussen blijven traditionele single codec roomsystemen een basis van de markt, goed voor een kwart van alle uitgaven en blijven ze groeien met 8%. Cisco en Poly (de hernoemde Polycom) leiden met een ruime marge in de videoconferenties en specifieke video-desktopsegmenten, terwijl Cisco en LogMeIn de leiders zijn op het gebied van SaaS.

USB

Onder de grote leveranciers heeft Zoom veruit de hoogste groeisnelheid, op afstand gevolgd door Logitech en BlueJeans. Traditionele videoverkopers richten zich ook op de nieuwere segmenten, een voorbeeld hiervan is Poly, dat zich al snel heeft gevestigd als de nummer drie verkoper in USB-videoconferenties.

VaaS

De komende vijf jaar voorspelt Synergy dat de jaarlijkse groei de 10 procent zal benaderen met verhoogde uitgaven in alle belangrijke geografische regio's. De twee opvallende segmenten voor groei blijven VaaS en USB-videoconferenties, die samen goed zijn voor ruim een derde van de markt in 2023.

"De videomarkt blijft evolueren van traditionele single codec-systemen naar nieuwere, meer wendbare USB-videokamers en VaaS-cloudservices, die verkopers helpen om de opgekropte vraag te richten op het kleinere uiteinde van de videomarkt", aldus Jeremy Duke, oprichter en Chief Analyst van Synergy Research Group. “Deze USB- en VaaS-oplossingen winnen nu ook aan kracht in de middelgrote markt en bij grote ondernemingen, waardoor de algemene marktkansen worden vergroot. Het vermogen van Zoom om jaar na jaar te verdubbelen, is een duidelijk bewijs van de stijgende vraag naar video, terwijl we de komende vijf jaar nog steeds groei zullen zien in veel van de meer traditionele segmenten."

Synergy-VC_Q119.jpg

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht