T-Mobile US en Sprint zijn gefuseerd

29-07-2019 | door: Witold Kepinski

T-Mobile US en Sprint zijn gefuseerd

Het Amerikaanse ministerie van Justitie (DOJ) geeft groen licht na maandenlange langdurige onderhandelingen rond de fusie tussen Sprint en T-Mobile. De fusie heeft een waarde van 26,5 miljard dollar.

De partijen zetten hun activiteiten voort onder de naam New T-Mobile en hopen hierdoor beter te kunnen concurreren met onder meer AT&T en Verizon.De combinatie van T-Mobile US en Sprint heeft een marktwaarde van ruim 80 miljard dollar. In totaal bedient het gecombineerde bedrijf bijna 130 miljoen abonnees. Deutsche Telecom, eigenaar van T-Mobile US, krijgt een aandeel van 41,7% in de gecombineerde organisatie. SoftBank, het moederbedrijf van Sprint, krijgt 27,4% van de aandelen in handen.

Als onderdeel van de deal met de DOJ zal het gecombineerde bedrijf de prepaid-activiteiten van Sprint en de 800 MHz-spectrumactiva van Sprint afstoten naar Dish Network.

De aandelen van T-Mobile stegen met 3,56 procent tot $ 82,76 nadat de deal was aangekondigd. Het aandeel van Sprint steeg met 6,32 procent tot $ 7,91 per aandeel.

Terug naar nieuws overzicht