Veeam boekt meer terugkerende omzet

25-07-2019 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Veeam boekt meer terugkerende omzet

Veeam Software, speler in back-upoplossingen voor Cloud Data Management, publiceert zijn resultaten over het tweede kwartaal van 2019. De jaarlijks terugkerende omzet (ARR) van Veeam steeg in het tweede kwartaal met 26 procent ten opzichte van het tweede kwartaal van 2018; een bevestiging van het businessmodel op basis van abonnementen dat Veeam eerder dit jaar voor nieuwe producten introduceerde. Onder meer de nieuwe Veeam Availability Suite 9.5 Update 4 – uitgebracht in januari 2019 – is in abonnementsvorm af te nemen. Inmiddels nadert dit product de 350.000 downloads zo meldt het bedrijf.

“We blijven sterk investeren in de afdelingen R&D, sales en marketing en ons partnerecosysteem. We zien de adoptie van Veeam’s abonnementsvormen onder onze klanten daardoor wereldwijd toenemen”, aldus Ratmir Timashev (foto), medeoprichter en Executive Vicepresident (EVP) Sales & Marketing. “Elke regio heeft daarbij groei genoteerd. 72 procent van de organisaties wil Cloud Data Management omarmen en gaat over op cloudstrategieën. We kijken ernaar uit hun processen te ondersteunen en te voldoen aan hun dataverwachtingen.”

“De vraag naar samenwerkingen met strategische technologiepartners is nog nooit zo groot geweest”, voegt Timashev toe. “We verwachten in de tweede helft van 2019 nog meer partneraankondigingen te doen om verder te voldoen aan de vraag van onze partners naar een combinatie van Veeam-back-up- en databeschermingssoftware met toonaangevende hardware-, storage- en hyperconverged-oplossingen. Ons nieuwe ‘with Veeam’-programma is slechts één manier waarop Veeam wil innoveren en samenwerken met zijn technologiepartners. Zo is het bedrijf van plan een gecombineerd hardware- en softwareoplossing te bieden om de keuzemogelijkheid en flexibiliteit van klanten te vergroten.”

Highlights tweede kwartaal 2019

Veeam Backup for Microsoft Office 365 noteerde een omzetgroei van 270 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Veeam Backup for Microsoft Office 365 is inmiddels door meer dan 75.000 organisaties gedownload – oftewel 8 miljoen gebruikerspostvakken. Veeam bracht aan het begin van het tweede kwartaal versie 3 van het product uit, waarmee het zijn positie in de back-upmarkt van Microsoft Office 365 verstevigde. Met zijn oplossing voorziet Veeam in 30 keer snellere back-up, verbeterde security en beter klantinzicht en analytics aldus het bedrijf.

Nieuwe Veeam-klanten zijn: Make-A-Wish Foundation, Mundo Cuervo, Porsche Informatik, Vancouver Canucks, ABM, Ferrari Agroindustria, Schleswig-Holstein Netz AG, Premier Bank en Ducks Unlimited Canada. In totaal heeft Veeam meer dan 355.000 klanten wereldwijd.

Het Veeam Cloud & Service Provider-programma (VCSP) bestaat uit meer dan 23.500 partners. 4.100 van hen zijn tevens gekwalificeerd voor het leveren van cloudback-up en DraaS met behulp van Veeam Cloud Connect.


Reseller-allianties met Hewlett Packard Enterprise (HPE), Cisco, NetApp en Lenovo zorgden voor een transactiegroei van 327 procent ten opzichte 2018 en 123 procent meer omzet.

Veeam ontving de HPE 2019 Global Technology Partner of the Year, voor zijn uitstekende financiële prestaties, innovatieve oplossingen en het genereren van betekenisvolle bedrijfsresultaten voor gedeelde klanten.

In het tweede kwartaal kondigde Veeam het nieuwe ‘with Veeam’-programma aan, waarin het samenwerkt met enterprise-storage-leveranciers om klanten te voorzien van secundaire storageoplossingen die Veeam-software combineren met toonaangevende storage- en HCI infrastructure-hardware en -beheerstacks. Oplossingen voor ExaGrid en Nutanix zijn al aangekondigd en zijn vanaf de tweede helft van 2019 beschikbaar.

Terug naar nieuws overzicht