Capgemini lanceert Intelligent Automation Platform

23-07-2019 | door: Witold Kepinski

Capgemini lanceert Intelligent Automation Platform

Capgemini lanceert zijn Intelligent Automation Platform (CIAP) voor de snelle implementatie van automatisering op schaal voor bedrijven wereldwijd. Het op AI-gebaseerde platform zal klanten in staat stellen om innovatie en transformatie in hun hele organisatie, over applicaties, IT en bedrijfsvoering heen, te stimuleren zo beweert het bedrijf.

Uit Capgemini’s recente onderzoek 'Reshaping the future: Unlocking automation’s untapped value' blijkt dat automatisering weliswaar kostenbesparingen van 32 tot 165 miljard dollar kan opleveren, maar dat slechts 16% van de ondernemingen maakt momenteel op grote schaal gebruik maakt van meervoudige toepassingen. CIAP is een doelgericht, plug and play platform dat bedrijven in staat stelt om van losstaande Intelligent Automation (IA) initiatieven over te stappen naar een bedrijfsbrede automatiseringsaanpak, wat de inzet van meer hoogwaardige projecten mogelijk maakt.

CIAP maakt geïntegreerde end-to-end automatisering mogelijk voor applicaties, IT en bedrijfsactiviteiten, om automatisering te versnellen en business excellence in de hele onderneming te bevorderen. De rijke 'FastTrack Hub' bevat herbruikbare, kant-en-klare intelligente automatiseringsoplossingen, bots, acceleratoren en use cases voor schaalvoordelen bij elke implementatie.

"All-in-one Intelligent Automation (IA)-platforms en hun beschikbaarheid op de cloud bieden nieuwe mogelijkheden voor de automatiseringsmarkt. Ze helpen ondernemingen om elk type proces te automatiseren, of het nu gaat om gestructureerde of ongestructureerde gegevens, in bedrijfsafdelingen of in de IT", zegt Sarah Burnett, Executive Vice President en Distinguished Analyst bij Everest Group. "De evolutie van IA vindt plaats op een moment dat de complexiteit van de technologie een eerste zorg is geworden voor ondernemingen. Een alles-in-één IA-platform in de cloud zou een manier kunnen zijn om dit probleem aan te pakken."

Terug naar nieuws overzicht