Main Capital neemt Supply Chain-specialist Optimizers over

23-07-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Main Capital neemt Supply Chain-specialist Optimizers over

De Nederlandse strategische software investeerder Main Capital verwerft een strategisch meerderheidsbelang in Optimizers. Dit bedrijf is een Nederlandse aanbieder van innovatieve Supply Chain oplossingen.

Optimizers is een aanbieder van apps en software oplossingen voor de Supply Chain en logistieke markt. Vanuit kantoren in Nederland, Zweden en de US levert het bedrijf zijn diensten aan ruim 750 groothandel- en retailklanten in 24 landen. Denk hierbij aan Quooker, Bieze Food Group, Light & Living, Riverdale, Nuby en Toi-Toys.

Producten

Optimizers primaire productportfolio bestaat uit:

  • App4sales: een B2B trade suite bestaande uit een mobiele app die het verkoopproces optimaliseert, door gebruikers in staat te stellen orders en facturen te creëren met een directe link naar het ERP systemen, en het beschikbaar maken van real-time inventaris, factuur en orderinformatie.
  • Warpspeed WMS: een next-generation, web-based Warehouse Management Systeem (WMS).
  • App2track: een voertuig tracking-app die zorgt voor efficiënt transport, planning en route optimalisatie.

Optimizers heeft een groei van 30% per jaar gerealiseerd, waarbij het bedrijf profiteert van de aanhoudende vraag naar Supply Chain Software solutions. Deze vraag wordt gedreven door onder andere de groei in globale supply chains van eindgebruikers, de voortdurende vraag naar kostenreductie en efficiëntie binnen transport en de verdere opkomst van omni-channel retailing.

Organische groei en productinnovaties

Optimizers stelt zichzelf als doel een leidende Supply Chain Software aanbieder in de Europese markt te worden. Met de ondersteuning van Main Capital Partners gaat het bedrijf zich richten op het realiseren van organische groei en verdere productinnovatie. Het bedrijf gaat ook haar productpropositie en geografische dekking verder uitbreiden via selectieve strategische add-on acquisities en het uitbouwen van haar internationale partnernetwerk.

Stefan van Diggelen, CEO bij Optimizers: “De samenwerking met Main zal de groei van onze business internationaal versnellen door het ontwikkelen van nieuwe technologieën en waardevolle partnerships in zowel Europese als Amerikaanse markten. Samen zullen wij doorgaan met het investeren in de functionele uitbouw van alle productlijnen, waardoor deze nog intuïtiever, slimmer en flexibeler worden om ook in de toekomst aan onze wensen van klanten te blijven voldoen.”

Main Capital Partners koopt een meerderheidsbelang van de oprichters en managers van Optimizers, evenals van het overige management. Financiële details zijn niet bekend gemaakt. Na de transactie zullen de oprichters/managers en het overige management als minderheidsaandeelhouder doorgaan met het uitvoeren van de huidige strategie.

Terug naar nieuws overzicht