Melissa Di Donato benoemd tot CEO van SUSE
22-07-2019 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Melissa Di Donato benoemd tot CEO van SUSE

Melissa Di Donato is benoemd tot Chief Executive Officer (CEO) van SUSE. Di Donato volgt Nils Brauckmann op, die met pensioen gaat. Met haar benoeming tot CEO moet Di Donato de volgende groeifase van SUSE inluiden en het momentum van de organisatie in de open source markt behouden.

Voor haar tijd bij SUSE was Di Donato Chief Operating Officer (COO) en Chief Revenue Officer bij SAP, waar zij verantwoordelijk was voor de digitale kernoplossingen van het bedrijf. Ook heeft zij verschillende senior management posities bekleed bij Salesforce en won zij de 2018 Digital Masters Award for Excellence in Commercial Management.

'Historische verschuiving'

"Er is geen grotere eer dan SUSE leiden in haar volgende hoofdstuk van versnelde groei en corporate development", zegt Di Donato. "SUSE staat aan de vooravond van een historische verschuiving, nu open-sourcesoftware een cruciaal onderdeel is geworden van de kernstrategie van elke bloeiende onderneming. We zijn goed gepositioneerd om ons te profileren als de duidelijke leider in deze verschuiving, met ons vermogen om digitale transformatie voor onze klanten in hun eigen tempo aan te drijven met flexibele, enterprise-grade open source-oplossingen, edge to core to cloud. Onmiskenbaar is onze vermogen om waarde te leveren aan onze gemeenschap, klanten, partners en aandeelhouders, die allemaal de basis van het succes van SUSE zijn geweest. Hoe spannend de groei en innovatie van SUSE de afgelopen jaren ook zijn geweest, we zijn nog maar net begonnen".

Di Donato volgt Brauckmann op, die met pensioen gaat. "Ik ben ongelooflijk trots op de vooruitgang en groei van SUSE in de afgelopen acht jaar, die ertoe heeft geleid dat SUSE een onafhankelijke status heeft verworven", zegt Brauckmann. "Nu dit hoofdstuk van SUSE's bedrijfsontwikkeling is afgerond, kan ik de leiding van SUSE met veel plezier aan Melissa overdragen. Ze is een bewezen en dynamische change agent, en veel van haar prestaties hebben plaatsgevonden in abonnement-gebaseerde bedrijven die in snelgroeiende cloudomgevingen opereren. Melissa is iemand waarvan ik zeker weet dat ze SUSE zal leiden om haar volledige potentieel te realiseren".

Terug naar nieuws overzicht