Schuberg Philis boekt meer omzet

21-07-2019 | door: Witold Kepinski

Schuberg Philis boekt meer omzet

Schuberg Philis heeft meer omzet geboekt in 2018. Dit meldt het bedrijf in zijn Annual Report 2018 die online en print is verschenen. De omzet in 2018 was 68,3 miljoen euro, 15 procent hoger dan in 2017 (59,3 miljoen euro). De gecontracteerde omzet bleef hoog met 108 miljoen euro. Nettowinst 2018 bedroeg 3,3 miljoen euro (5 procent van de omzet, hetzelfde als in 2017).

2018 was een jaar van aanzienlijke behendigheid en verandering. Het thema van het jaarverslag van dit jaar is 'What's next?'. Tom den Hartog, een van de Managing Directors, zegt in een bericht: "Het afgelopen jaar was het begin in de volgende fase van onze ontwikkeling." 

Den Hartog meldt verder: "Er is een duidelijke evolutie in de rol die we spelen voor onze klanten en samen met onze partners. Deze nieuwe rol is gebaseerd op het vertrouwen dat ze in ons stellen en onze kennis van wat technologisch mogelijk is, evenals op ons vermogen om uit te voeren. De veranderingen in onze organisatiestructuur die vorig jaar werden geïntroduceerd, gaven ons meer schaalbaarheid en focus. Dit maakt het mogelijk om actief te reageren op veranderingen in de wensen van klanten, wat heeft geleid tot een sterke omzetgroei in het afgelopen jaar bij zowel bestaande als nieuwe klanten. Technische bekwaamheid was vanaf het begin de kern van onze dienstverlening. De mate van verandering in de implementatie van nieuwe technologieën, bedrijfsvernieuwing en innovatie vereist een duidelijke strategie voor kennisontwikkeling. In 2018 investeerden we zwaar in het organiseren van ons leervermogen op een structureel niveau. We hebben ook terrein gewonnen op verschillende gebieden, zoals cultuur, partnerschappen, technologie en methoden, en technieken voor het verkennen van strategische opties. Dit is een van de belangrijke nieuwe fundamenten voor de volgende fase in onze evolutie."

De introductie van Schuberg Philis Labs in 2018 bracht een sterke focus op innovatieve initiatieven in samenwerking met klanten. Labs brengt kennis, creativiteit en krachtige implementatie bij strategische innovatie met klanten aldus Den Hartog. De oprichting van Labs leidde direct naar meer Proof-of-Concept-projecten en toegepaste experimenten. De combinatie van branchespecifieke kennis in de klantenteams en de innovatieve kracht van Labs zorgt ervoor dat initiatieven zowel inspirerend als relevant zijn.

Cloud

Arthur van Schendel, Managing Director vervolgt: "De meeste van onze klanten willen gebruikmaken van het potentieel van Public Cloud, dat ook wordt gebruikt in bedrijfskritieke omgevingen in gereguleerde markten. We ondersteunen deze ontwikkeling met onze uitgebreide opgebouwde ervaring in cloudimplementaties en transformaties. Onze hechte relaties met Amazon (AWS), Microsoft (Azure) en Google (GCP) staan hier centraal. In 2018 haalden onze collega's het grootste aantal Public Cloud-certificeringen sinds Schuberg Philis werd opgericht. Dit bevestigt onze opvatting dat deze mogelijkheid onmisbaar is voor de diensten die we onze klanten aanbieden."

Erik-Jan Kool, Managing Director, besluit: "Het primaire doel blijft 100% klanttevredenheid. Vorig jaar ontving Schuberg Philis opnieuw de hoogste vertrouwensscores in het jaarlijkse outsourcing prestatieonderzoek van Giarte. Dit vertrouwen, samen met een langetermijnfocus, biedt een sterke basis om op voort te bouwen. Het maakt het mogelijk om creatief in te spelen op de steeds vaker voorkomende verzoeken van klanten - zoals Argenta, Geldmaat, Franx, Moneyou, Jumbo en KLM - om samen met hen na te denken over toekomstige plannen."

Lees de online versie van het jaarverslag.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud