SIDN Labs introduceert nieuwe NTP-dienst TimeNL

22-07-2019 | door: Witold Kepinski

SIDN Labs introduceert nieuwe NTP-dienst TimeNL

SIDN Labs heeft een nieuwe dienst geïntroduceerd, TimeNL. Met deze NTP-dienst kunnen apparaten op het internet hun tijd synchroniseren. Het research- en developmentteam van SIDN zet hiermee een belangrijke stap in de wereld van digitale tijdsynchronisatie. Tijddiensten als TimeNL spelen een cruciale rol voor veel internettoepassingen en maken gebruik van de NTP-standaard. Het probleem is echter dat het aanbod van (publieke) internettijdservices vaak onduidelijk is, waardoor het voor gebruikers lastig is om een goede keuze te maken.

Het doel van TimeNL is om NTP beter op de kaart te zetten, bij te dragen aan een betere NTP-infrastructuur op het internet en onderzoek te doen op dit gebied. Naast het eerste, tastbare en volwaardig bruikbare resultaat, voorziet SIDN Labs ook nog aanknopingspunten voor aanvullend onderzoek. Bijvoorbeeld naar ‘Network Time Security (NTS)’, een standaard in ontwikkeling, waarmee het bestaande NTP veiliger kan worden gemaakt, wat ook voor DNS en DNSSEC nuttig is.

Marco Davids, research engineer bij SIDN Labs, schreef een blog over de introductie van TimeNL en legt hierin uit hoe de dienst kan bijdragen aan het verbeteren van (publieke) internettijdservices.

Terug naar nieuws overzicht