Mindtree is voorkeurspartner voor Microsoft Azure Kubernetes Service

22-07-2019 | door: Redactie

Mindtree is voorkeurspartner voor Microsoft Azure Kubernetes Service

Mindtree, een mondiaal bedrijf op het gebied van technologiediensten en digitale transformatie, heeft vandaag bekendgemaakt de status van voorkeurspartner te hebben behaald binnen het Microsoft Azure Kubernetes Service (AKS)-programma. Mindtree biedt haar zakelijke klanten gespecialiseerde expertise en ervaring met grootschalige klanten binnen het open source moderniseringsecosysteem. Het AKS-programma is onderdeel van de nieuwe op Inspire bekendgemaakte Azure Advanced Specialization Partner-paraplu.

Kubernetes is een open source-platform voor het managen van gecontaineriseerde arbeidslasten en diensten. AKS maakt het eenvoudig in Azure een gemanaged Kubernetes-cluster in te zetten, die kritieke taken als monitoring en onderhoud afhandelt. Bedrijven ontdekken steeds meer containers en Kubernetes voor cloud-native toepassingen en applicatiemodernisering. Echter, voor veel bedrijven is het besturen van deze producten een uitdaging, met name het inzetten en schalen van de solution door de hele organisatie.

"Onze zakelijke klanten realiseren hun doelen op het gebied van digitale transformatie door kernmodernisering. Dit vereist de groei naar een productbesturingssysteem dat is ontworpen binnen een modulaire microservices gebaseerde benadering en gebruikmaakt van de containerorkestratiediensten van Azure Kubernetes Service," aldus Sreedhar Bhagavatheeswaran, SVP en wereldwijd hoofd digital business bij Mindtree. "Als Microsoft Gold Partner hebben wij een brede achtergrond in Azure-diensten. Deze erkenning stelt ons in staat ons aanbod uit te breiden naar meer bedrijven, ondersteund door onze door het platform mogelijk gemaakte diensten als Minimum Viable Cloud voor AKS."

AKS

Microsoft heeft grote investeringen gedaan in containerinfrastructuur voor applicaties ter verhoging van schaalbaarheid en flexibiliteit als gevolg van snelle toepassing van containers en Kubernetes binnen cloud-native toepassingen en applicatiemodernisering. Partners die met AKS werken, moeten een goed inzicht hebben in transformaties van het kernsysteem en over specialisatie beschikken voor een succesvol resultaat. Ook moeten zij een sterke achtergrond hebben in doorlopende planning, uitmuntende uitvoering, sterk bestuur en robuust verandermanagement. Mindtree heeft diepe expertise op deze vlakken in verschillende sectoren, waaronder reizen, hospitality, verzekeringen, productie, detailhandel en financieel.

"Applicatiemodernisering is een belangrijk initiatief voor Microsoft en veel klanten kiezen voor Azure Kubernetes Service om hun doelen te bereiken," aldus Gabe Monroy, leidend projectmanager voor Containers bij Microsoft Azure. "AKS levert een geweldige cloud hosting-solution, maar voor een geslaagde applicatiemodernisering zijn vaak partners nodig die vertrouwd zijn met digitale transformatie, open source-ecosysteem, en alles van Microsoft. Mindtree blijft bewijzen dat het een solide partner is, toegewijd aan de levering van solutions en inzichten in de laatste technologieën van vandaag."

Mindtree's expertise op het gebied van Kubernetes en ecosystemen, bestrijkt onder andere Kubernetes-infrastructuur, applicatieontwikkeling, schaling en uitrol. Bovendien beschikt Mindtree over sterke horizontale vaardigheden in maatwerkontwikkeling, data science, analyses, DevOps, en O365. De kenniscentra van het bedrijf ondersteunen AKS, DevOps, en engineeringscapaciteiten op het gebied van applicatiemodernisering, presales consulting, accelerator ontwikkeling en herhaalbare diensten.

Omzet stijgt

Mindtree wist in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar met 9,4 procent te groeien naar 264,2 miljoen dollar. De nettowinst steeg met 42,7 procent naar 13,4 miljoen dollar.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud