Redactie - 22 juli 2019

Finturi sluit API koppeling Visma Connect aan op banken in Europa

Finturi, het op blockchain gebouwde platform dat bedrijven met financiers verbindt, om uiteindelijk de cashflow te bevorderen, heeft Visma Connect ingeschakeld om de mogelijkheden van PSD2 volledig te benutten. Dit melden Steven Schouten, Product Lead PSD2 bij Visma Connect en Johannes Brouwer, CEO van Finturi.

Dankzij de connectiviteit en processing service van Visma Connect kan Finturi nu met één standaard API aansluiten op alle banken in Europa zo meldt Finturi. Deze API zorgt ervoor dat Finturi, met toestemming, bankrekeninggegevens kan opvragen van mkb-bedrijven met financieringsbehoeften en zo een nauwkeurige risicoscore kan maken. Op deze manier heeft iedere financiering een nauwkeurig profiel en bijpassend rentetarief. Finturi speelt met haar platform in op de toenemende behoefte aan kortlopende financieringen binnen het mkb.

Het platform biedt financiers de mogelijkheid om kortlopende vorderingen voor te financieren en een risico gewogen rendement te behalen. De opzet is dat MKB-bedrijven hun openstaande facturen binnen 24 uur gefinancierd en betaald krijgen en er dus sprake is van continuïteit in de cashflow, aldus Finturi. Het bedrijf wil waarborgen dat deze kortlopende leningen worden terugbetaald. Hiervoor voert Finturi, met ondersteuning van Visma Connect, analyses uit met behulp van Artificial Intelligence op verschillende ongestructureerde en gestructureerde databronnen om zo per organisatie een financieel risicoprofiel te maken. Daarnaast zorgt Visma Connect ervoor dat de API meegaat met nieuwe ontwikkelingen en voortdurend compliant is met de AVG-wetgeving. Om de veiligheid te garanderen is Finturi gebouwd op blockchain-technologie, waardoor de ingevoerde informatie altijd beschikbaar blijft voor directe betrokkenen. Daarnaast maakt Finturi gebruik van smart contracts in de blockchain. Transacties worden op deze manier snel en papierloos uitgevoerd, wat weer zorgt voor lage kosten en optimale snelheid zo melden de twee partners.