VMware neemt Bitfusion over

19-07-2019 | door: Witold Kepinski

VMware neemt Bitfusion over

Steeds meer bedrijven passen kunstmatige intelligentie (AI) -technologieën toe om hun processen en aanbiedingen te differentiëren en vooruit te helpen. Daarom zal VMware Bitfusion overnemen om bedrijven te helpen bij het efficiënter gebruiken van AI-technologieën op locatie en in hybride cloudomgevingen. Dit meldt Krish Prasad, Senior Vice President en General Manager, Cloud Platform Business Unit bij VMware in een blog.

Volgens Prasad is Bitfusion ( https://bitfusion.io/ ) een pionier in de virtualisatie van versnelde rekenkracht met een sterke focus op GPU-technologie. Het biedt een betere verdeling van GPU-resources tussen geïsoleerde GPU-werkbelastingen, zelfs wanneer delen via het netwerk mogelijk is.

Hardwareversnelling voor applicaties - die de vorm kunnen aannemen van GPU's (grafische processoreenheden), FPGA's (veldprogrammeerbare poortmatrices) en ASIC's (toepassingsspecifieke geïntegreerde schakelingen) - biedt efficiëntie en flexibiliteit in de AI-ruimte, inclusief subsets zoals een machine aan het leren. Jammer genoeg worden hardwareversnellers tegenwoordig ingezet met bare-metal-praktijken die een slecht gebruik, slechte efficiëntie en het beperken van het delen, abstraheren en automatiseren van de infrastructuur beperken aldus Prasad. Dit biedt een perfecte mogelijkheid om ze te virtualiseren, waardoor er meer bronnen worden gedeeld en de kosten worden verlaagd.

Eenmaal gesloten, zal de overname van Bitfusion VMware's strategie ondersteunen om AI- en ML-gebaseerde workloads te ondersteunen door hardwareversnellers te virtualiseren. Hardwareversnellers van verschillende leveranciers en het ecosysteem om zich heen zijn essentiële componenten voor het leveren van moderne toepassingen. Deze versnellers kunnen worden gebruikt, ongeacht de locatie in de omgeving - op locatie en / of in de cloud.

Bitfusion biedt een softwareplatform dat specifieke fysieke bronnen ontkoppelt van de servers waaraan ze zijn gekoppeld in de omgeving. Het platform kan bijvoorbeeld GPU's delen in een gevirtualiseerde infrastructuur, als een pool van op het netwerk toegankelijke bronnen, in plaats van geïsoleerde bronnen per server. Daarnaast kan het platform worden uitgebreid om andere versnellers zoals FPGA's en ASIC's te ondersteunen. In veel opzichten biedt Bitfusion hardwareversnelling wat VMware enkele jaren geleden aan het computereiland aanbood. Bitfusion sluit ook goed aan bij de "Any Cloud, Any App, Any Device" -visie van VMware met zijn vermogen om te werken in AI-frameworks, clouds, netwerken en formaten, zoals virtuele machines en containers.

Zodra de overname is beëindigd, is VMware van plan Bitfusion te integreren in het vSphere-platform. "We kijken er naar uit om het team van Bitfusion tot VMware te verwelkomen en met hen samen te werken om ons een operationeel cloudmodel aan een nieuw deel van het datacenter te leveren en om de kloof tussen de traditionele infrastructuur met alleen CPU-infrastructuur en hardwareversnellingstechnologieën te overbruggen", aldus Prasad.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud