Microsoft omzet groeit dankzij Azure en Office 365 cloud aanbod
19-07-2019 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Microsoft omzet groeit dankzij Azure en Office 365 cloud aanbod

De totale omzet van Microsoft steeg tijdens het vierde kwartaal met 12 procent tot 33,72 miljard dollar. Dat is aanzienlijk meer vergeleken met de 30,09 miljard dollar omzet van een jaar geleden.

De omzet in het intelligente cloud segment van Microsoft Azure steeg met 18,5 procent naar 11,39 miljard dollar. Dat is meer ten opzichte van de 9,61 miljard dollar die in dezelfde periode van een jaar eerder werd geboekt.

Azure groeit als kool, laatst werden er grote samenwerkingsovereenkomsten gesloten met onder andere VMware, Oracle en Red Hat.

Ook de Surface, Microsoft's lijn van laptops en tablets, deed het goed, met een stijging van 14 procent op inkomsten. Microsoft bracht eind vorig jaar een nieuwe versie uit van de Surface Pro, de Surface Laptop, en de Surface Studio. Inkomsten uit de Xbox en andre gamingdiensten, vielen dan weer tegen.

De nettowinst steeg al met al tot 13,2 miljard dollar, waar in dezelfde periode een jaar eerder 8,9 miljard dollar onder de streep overbleef. Sinds Satya Nadella (foto) in 2014 het roer overnam van Microsoft richt het bedrijf zich meer op cloud-gebaseerde diensten, terwijl de afhankelijkheid van bijvoorbeeld besturingssysteem Windows afneemt. Mede door het succes van die strategie is Microsoft de laatste tijd weer het meest waardevolle beursgenoteerde bedrijf ter wereld. De beurswaarde bedraagt meer dan 1.000 miljard dollar

"Het was een recordjaar voor Microsoft, een resultaat van onze nauwe samenwerking met toonaangevende bedrijven in elke sector", zegt Satya Nadella, CEO van Microsoft. "Elke dag werken we samen met onze klanten om hen te helpen bij het bouwen van hun eigen digitale mogelijkheden - innoveren met hen om nieuwe bedrijven creëren en hun vertrouwen winnen. Deze toewijding aan het succes van onze klanten resulteert in grotere, meerjarige commerciële cloudovereenkomsten en een groeiend momentum in elke laag van onze technologie-stack."

Lees alle details hier.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Cloud