The Datacenter Group en NLDC fuseren

19-07-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

The Datacenter Group en NLDC fuseren

DWS gaat The Datacenter Group (TDCG) en NLDC samenvoegen tot het grootste onafhankelijke datacenterbedrijf in Nederland. De infrastructuurtak van de mondiale vermogensbeheerder DWS nam eerder dit jaar NLDC over van KPN en heeft ook een meerderheidsbelang in TDCG gekocht. Beide aankopen zijn gedaan ten behoeve van het Europese infrastructuurfonds van DWS.

Door de fusie ontstaat de grootste speler in de Nederlandse markt met klanten als grote corporates, overheden, cloud- en IT-dienstverleners en kleinere ondernemingen. Het nieuwe bedrijf is vooral prominent in Amsterdam, maar heeft ook een groeiend aantal regionale hubs. De Duitse vermogensbeheerder DWS investeert met een langetermijnfocus in infrastructuurobjecten en wil de groeiambities van de nieuwe onderneming in binnen- en buitenland versnellen.

De fusie zal in de komende maanden worden afgerond en zowel werknemers als klanten zullen gaandeweg nauwgezet op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen. De overname van NLDC werd in mei bekend gemaakt en wordt naar verwachting afgerond in het derde kwartaal van 2019. TDCG en NLDC hebben samen tien vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Delft, Utrecht, Groningen en Eindhoven. Deze vestigingen hebben een gezamenlijke omvang van bijna 50,000 m2 en een capaciteit van 65 megawatt.

Terug naar nieuws overzicht