SAP boekt meer omzet maar cloud business groei vlakt af
18-07-2019 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

SAP boekt meer omzet maar cloud business groei vlakt af

SAP zag zijn omzet in het tweede kwartaal met 11 procent groeien tot 6,6 miljard euro. De winst daalde tot 475 miljoen euro door kosten die werden gemaakt bij overnames.

De cloud business groeit gestaag verder, alles de groei vlakte wat af. De groei van het aantal klanten in het tweede kwartaal betrof 15 procent. In het eerste kwartaal was er nog een toename van 26 procent. De cloud omzet groeide in het tweede kwartaal met 40 procent tot 1,7 miljard euro. Bellegers waren er niet blij mee waardoor het SAP aandeel daalde.

"SAP heeft een tweecijferige groei (11 procent, red.) gerealiseerd in de totale omzet, cloudomzet en het niet-IFRS bedrijfsresultaat", meldt SAP ceo Bill McDermott (foto) als reactie op de cijfers.

Experience Management

Het overgenomen aanbod van Qualtrics groeit volgens McDermott snel als de wereldwijde standaard in de categorie Experience Management (XM). "Zoals blijkt uit onze stijgende brutomarges in de cloud, maken we ons goed op voor onze ambitie om de best presterende bedrijf (SAP) te worden. Met XM die de digitale transformatie-agenda van de CEO aanstuurt, bevestigen we resoluut onze leidraad voor het hele jaar."

Terug naar nieuws overzicht
Cloud