Securitybedrijf Symantec en chipfabrikant Broadcom staken overnamegesprekken

15-07-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Securitybedrijf Symantec en chipfabrikant Broadcom staken overnamegesprekken

De overname van securitybedrijf Symantec door chipfabrikant Broadcom is van de baan. De bedrijven hebben hun overnamegesprekken gestaakt.

Dit meldt CNBC op basis van anonieme bronnen. Bloomberg meldde begin juli dat beide partijen met elkaar in gesprek zijn over een overname. De partijen zouden synergieën zien ter waardevan 1,5 miljard dollar. De twee partijen konden het volgens CNBC echter niet eens worden over het overnamebedrag; Symantec zou tenminste 28 dollar per aandeel willen ontvangen.

Overname van CA Technologies

Broadcom is al langer bezig via overnames zijn aandeel in de softwaremarkt te vergroten. Zo nam het bedrijf vorig jaar CA Technologies over voor 19 miljard dollar. Ook wilde Broadcom de chipfabrikant Qualcomm overnemen, maar deze overname werd geblokkeerd door het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Daarnaast meldt CNBC op basis van drie anonieme bronnen dat Broadcom overweegt de leverancier van software voor integratie, analyse en event-processing TIBCO Software over te nemen. TIBCO Software werd in 2014 door Vista Equity Partners overgenomen voor 4,3 miljard dollar.

Terug naar nieuws overzicht
Security