Nieuwe Microsoft SQL Server database cloud hosting service beschikbaar

11-07-2019 | door: Witold Kepinski

Nieuwe Microsoft SQL Server database cloud hosting service beschikbaar

Er is een nieuwe Microsoft SQL Server database cloud hosting service beschikbaar. Deze annoncering komt vlak na het einde van de uitgebreide ondersteuning voor SQL Server 2008 en 2008 R2. Dit meldt John 'JG' Chirapurath General Manager, SQL Server en Azure Data + AI, in een blog.

Chirapuratch meldt: "Deze releases transformeerden de database-industrie, met alle kerncomponenten van een databaseplatform ingebouwd voor een fractie van de kosten van andere databases. We zagen brede acceptatie tussen applicaties, datamarts, data warehousing en business intelligence. Bedankt voor de tien geweldige jaren die we samen hebben gehad."

Hij vervolgt: "Maar nu eindigt de ondersteuning voor de SQL Server 2008 en R2-versies. Of u nu de voorkeur geeft aan de altijdgroene SQL of Azure SQL Database managed instance die nooit hoeft te worden gepatcht of geüpgraded, of dat u de flexibiliteit en configureerbaarheid van SQL Server op een Azure Virtual Machine met drie jaar gratis uitgebreide beveiligingsupdates nodig hebt , Azure biedt de beste keuze van bestemmingen om uw database te beveiligen en te moderniseren."

Azure

Klanten zoals Allscripts , Komatsu , Paychex en Willis Towers Watson profiteren volgens Chirapuratch van dit aanbod en migreren hun SQL Server-databases naar Azure. "De Deense leverancier van IT-oplossingen KMD had een huis nodig voor zijn oude SQL Server in de cloud. Ze moesten een productiedatabase van 8 terabytes snel en zonder onderbrekingen naar de cloud migreren naar de cloud. Door Azure SQL Database beheerde instantie heeft KMD toegestaan om hun productiegegevens over te zetten met minimale downtime en geen codewijzigingen."

Lees meer details in de Microsoft blog.

Terug naar nieuws overzicht