Infradata neemt IT security provider DIM System over

10-07-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Infradata neemt IT security provider DIM System over

Infradata, een Europese aanbieder van cybersecurity en cloud networking, maakt bekend de overname van het Poolse securitybedrijf DIM System te hebben afgerond. De acquisitie omvat ook dochterondernemingen Tukan IT (aanbieder van file en e-mailbeveiliging software) en SOC24 (state-of-the-art Security Operations Center services provider).

"De acquisitie van DIM System biedt Infradata aanvullende vaardigheden op het gebied van beveiliging evenals extra diensten, variërend van networking, endpoint security en SIEM (Security Information and Event Management)", aldus Nino Tomovski, CEO van Infradata Group. "Het biedt ons ook een loyale klantenbasis, waaronder een aantal vooraanstaande Europese financiële instellingen."

Van IT en de cloud de veiligste omgeving maken

"Deel uitmaken van Infradata is de ideale volgende stap in het realiseren van de visie van DIM System, om IT en de cloud de veiligste omgeving voor bedrijven te maken", zegt Dorota Kalinska, directeur van DIM System. "Infradata biedt zodoende Europees schaalniveau om verdere groei te versnellen, waarbij de verenigde bedrijven de beste diensten en oplossingen bieden voor beveiliging, networking en cloud."

Bovendien kunnen klanten van Infradata 24x7 Managed Detection and Response (MDR) security diensten afnemen, geleverd door SOC24. De belangrijkste begunstigden van deze overname zijn bedrijven en IT-afdelingen waarvan de vereisten variëren van het bouwen van ultra moderne ICT-infrastructuur, tot het waarborgen van volledige digitale beveiliging binnen alle operationele gebieden.

Portfolio's blijven behouden

De reeks oplossingen die door beide bedrijven aangeboden wordt verandert niet. Infradata en DIM System zullen de complementaire aard van hun portfolio's verder ontwikkelen, ter ondersteuning van de producten en diensten waarmee ze tot nu toe hebben samengewerkt. Beide bedrijven worden ondergebracht op een kantoorlocatie in Warschau. De juridische consolidatie zal tegen het einde van 2019 plaatsvinden.

Terug naar nieuws overzicht
Security