Visma koopt HR2day en Dotweb

10-07-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Visma koopt HR2day en Dotweb

Visma breidt zijn aanwezigheid op de Nederlandse markt uit met de overname van HR2day en Dotweb. De organisatie heeft nu ruim 2.000 werknemers in deze voor Visma strategische regio en versterkt het zijn positie op de Europese markt.

"Het verheugt ons om HR2day en Dotweb binnen de Visma Group te verwelkomen. Deze twee sterke nieuwe aanwinsten zijn voor ons van grote strategische waarde. Ze stellen ons in staat om ons aanbod op hrm-gebied nog verder uit te breiden en onze positie op de Nederlandse en Europese markt te versterken", zegt Øystein Moan (foto), ceo van Visma.

Cloudplatform voor hr-processen

HR2day is aanbieder van een uitgebreid cloudplatform dat integrale ondersteuning biedt voor hr-processen, van salarisadministratie tot talentbeheer. Dotweb is marktleider in verzuim- en hr-oplossingen die bijdragen aan de duurzame inzetbaarheid van medewerkers in de gezondheidszorg, de overheidssector en het bedrijfsleven.

Andy Verstelle, managing director en medeoprichter van HR2day: "Het is fantastisch om deel uit te gaan maken van Visma, een organisatie met een zeer sterke strategische focus op de hr-markt. Ik zie dit als het juiste moment om mijn taken neer te leggen na meer dan negen jaar actief te zijn geweest als managing director van HR2day."

'Meerwaarde voor klanten'

Marcel de Brauwer, medeoprichter en de nieuwe managing director van HR2day: "Ik ben ervan overtuigd dat onze toetreding tot de Visma-organisatie ons zal helpen om HR2day verder te ontwikkelen en onze toonaangevende cloudoplossing en alom gewaardeerde klantenfocus kracht bij te zetten. Dit zal bestaande en nieuwe klanten meerwaarde bieden."

Marcel Kok, directeur van Dotweb: "We zijn heel enthousiast over de toetreding tot de Visma Group. We zijn er honderd procent zeker van dat we hiermee onze langetermijnfocus en ondernemende bedrijfscultuur in stand kunnen houden. Dat is iets waarvan zowel de werknemers als de klanten van Dotweb zullen profiteren."

Beide bedrijven blijven zelfstandig opereren binnen de Visma Group.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

overname, Cloud, hr
Cloud