IBM rondt overname van Red Hat af
09-07-2019

IBM rondt overname van Red Hat af

IBM maakt bekend de overname van Red Hat te hebben afgerond. IBM betaalt ongeveer 34 miljard dollar voor Red Hat.

De overname is de grootste overname ooit van IBM. Door Red Hat in te lijven wil het bedrijf haar positie in de cloudmarkt verbeteren. Samen willen IBM en Red Hat innovatie versnellen door een next-generation hybride multicloud platform te leveren. Dit platform is gebaseerd op open source technologieën zoals Linux en Kubernetes. Bedrijven kunnen met het platform data en applicaties veilig uitrollen, draaien en beheren op on-premises servers, private clouds en meerdere public clouds.

Flexibele technologie en vertrouwde partners 

"Bedrijven beginnen het volgende hoofdstuk van hun digitale heruitvindingen, het moderniseren van de infrastructuur en het verplaatsen van bedrijfskritische workloads over private clouds en meerdere clouds van meerdere leveranciers", zegt Ginni Rometty (foto), voorzitter, president en CEO van IBM. "Ze hebben open en flexibele technologie nodig om deze hybride multicloud-omgevingen te beheren. En ze hebben partners nodig die ze kunnen vertrouwen om deze systemen te beheren en te beveiligen. IBM en Red Hat zijn bij uitstek geschikt om aan deze behoeften te voldoen. Als toonaangevende hybride cloudaanbieder helpen wij klanten om de technologische fundamenten van hun bedrijf voor de komende decennia te leggen".

"Als we met klanten praten, zijn hun uitdagingen duidelijk: ze moeten zich sneller bewegen en zich onderscheiden door middel van technologie. Ze willen meer samenwerkingsculturen opbouwen en ze hebben oplossingen nodig die hen de flexibiliteit geven om elke app of werklast te bouwen en in te zetten, ongeacht hun locatie", zegt Jim Whitehurst, president en CEO van Red Hat. "Wij denken dat open source de facto de standaard in technologie is geworden omdat het deze mogelijkheden biedt. Door de krachten te bundelen met IBM krijgt Red Hat de kans om meer open source innovatie te brengen naar een nog breder scala aan organisaties en kunnen we schalen om tegemoet te komen aan de behoefte aan hybride cloud-oplossingen die echte keuze en wendbaarheid bieden".

Terug naar nieuws overzicht

Tags

overname, Cloud
Cloud