Witold Kepinski - 09 juli 2019

IBM Hypertaste AI geassisteerde taal analyseert vloeistoffen op smaak

IBM Research ontwikkelt momenteel Hypertaste. Dit is een elektronische, AI-geassisteerde taal die inspiratie put uit de manier waarop mensen de dingen proeven.

Het menselijke gevoel voor smaak is het resultaat van millennia van evolutie, aldus IBM. En het is verbazingwekkend goed om ons te laten genieten van lekker eten en drinken en ons te waarschuwen voor het opnemen van schadelijke stoffen. Door de mens gemaakte sensoren moeten het gemak waarmee onze smaakpapillen stoffen herkennen nog steeds benaderen. Dit is een belangrijke technologische kloof, omdat er veel stoffen zijn die we zouden willen "proeven" zonder ze daadwerkelijk in onze mond te stoppen, aldus IBM.

Voor de snelle en mobiele vingerafdrukken van dranken en andere vloeistoffen die minder geschikt zijn voor inname, ontwikkelt het team van IBM Research daarom momenteel Hypertaste, een elektronische, AI-geassisteerde taal die inspiratie put uit de manier waarop mensen de dingen proeven.

Lees meer details op de IBM site.