Data Dynamics creëert structuur in de data chaos
10-07-2019 | door: Hans Steeman
Deel dit artikel:

Data Dynamics creëert structuur in de data chaos

Data Dynamix is een relatief jonge ondernemingen, met een hoofdkantoor in New York en een kern in Houston Texas, die werk maakt van het beheren van bedrijfsdata. De eigen oplossing StorageX, is ontworpen om bedrijfsdata te rubriceren en classificeren, een klus die extra belangrijk wordt als data ongestructureerd wordt bewaard. De moderne privacywetgeving vereist namelijk inzicht in alle privacygevoelige data waar een bedrijf over beschikt. Data Dynamics kan daarbij helpen en data uit alle silo’s zeer efficiënt en minutieus rubriceren. Daarnaast kan de software een sleutelrol spelen bij het beheren van data en het selecteren van de meest optimale opslag.

In veel bedrijven is storage opgebouwd via een cluster van lokale storage systemen, waarop ongestructureerd de data is opgeslagen. Dit is tegenwoordig een serieus risico nu de wetgeving hoge eisen stelt aan de manier waarop omgegaan wordt met privacygevoelige data, en dan in het bijzonder hoe hij benut wordt, wat er opgeslagen is, wie er toegang toe heeft en waar het opgeslagen is. Structurering is daarom nodig en daar kan StorageX bij helpen, door alles op een correcte wijze te archiveren.

Cloud

Piyush Mehta (foto) de CEO van Data Dynamics: “Bedrijven die blijven verstrikt in hun oude NAS-oplossingen hebben er geen idee van of hun data in de cloud gearchiveerd kan worden zonder tegen de wetgeving in te gaan. Of indien er uiteenlopende opslagstrategieën worden gebruikt of alle opslag in lijn is met de wettelijke regels. De StorageX-oplossing verschaft helderheid en voorkomt problemen. Hiermee wordt uiteindelijk bespaard op de kosten als aan het einde van de levenscyclus bestaande opslagsystemen vervangen moeten worden door meer efficiëntere oplossingen of wanneer de huidige leverancier van de markt verdwenen is.”

Metadata

De StorageX-oplossing bestaat uit meerdere modules die elk hun werk doen. Zo is er bijvoorbeeld een analyse component die metadata maakt en deze in een database onderbrengt, een module die volgens eerder gedefinieerde regels de data op de juiste omgeving opslaat en een file system module.

Door: Hans Steeman

Terug naar nieuws overzicht