Fujitsu ontwikkelt digitale identiteitstechnologie met Blockchain

06-07-2019 | door: Witold Kepinski

Fujitsu ontwikkelt digitale identiteitstechnologie met Blockchain

Fujitsu Laboratories heeft aangekondigd dat het een blockchain gebaseerde technologie voor digitale identiteitsuitwisseling heeft ontwikkeld die het voor individuele gebruikers en servicebedrijven die betrokken zijn bij online transacties mogelijk maakt om de identiteit van andere partijen in transacties te bevestigen.

Fujitsu Laboratories heeft een technologie ontwikkeld op basis van een gedecentraliseerde identificatie (DID) behulp van blockchain die het risico van vervalsing en de betrouwbaarheid van de persoonlijke referenties van de andere partij analyseert wanneer een gebruiker online een transactie uitvoert. De nieuwe technologie bereikt dit door een wederzijdse evaluatie van de gebruikers wanneer een transactie plaatsvindt, en door de relaties tussen gebruikers af te leiden op basis van eerdere transactiegegevens.

Fujitsu's nieuwe technologie voor digitale identiteitsuitwisseling belooft een toekomst waarin mensen veiliger kunnen genieten van online diensten, gebruiksvriendelijke functies bieden, waaronder afbeeldingen om de relaties tussen gebruikers te visualiseren, evenals een unieke "vertrouwenscore" die het gemakkelijker maakt om de gebruikers te bepalen betrouwbaarheid voordat een transactie wordt gestart, aldus de vendor.

Fujitsu Laboratories zal een technologie voor digitale identiteitsuitwisseling blijven ontwikkelen als een op vertrouwen gebaseerd serviceplatform dat digitale zaken ondersteunt en proeven uitvoert op verschillende gebieden, te beginnen met de financiële sector. Daarnaast wil Fujitsu deze technologie tijdens het boekjaar 2019 implementeren als een nieuwe functionaliteit in haar Fujitsu Intelligent Data Service Virtuora DX Data Distribution en Utilization Service, een cloudgebaseerde oplossing voor datagebruik op basis van blockchaintechnologie.

Lees meer op de site van Fujitsu.

Terug naar nieuws overzicht
Security