Gunning aanbesteding GGI-Veilig is definitief

04-07-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Gunning aanbesteding GGI-Veilig is definitief

Tegen de uitkomst van de aanbesteding GGI-Veilig zijn geen bezwaren ingediend. De gunning voor Managed SIEM/SOC dienstverlening, aanvullende security producten/diensten en security expertise services is daarmee definitief.

De drie percelen zijn definitie aan de volgende partijen gegund:

Perceel 1: Managed SIEM/SOC dienstverlening: gunning van de raamovereenkomst aan KPN en gunning van de wachtkamerovereenkomst met Capgemini.

Perceel 2: Aanvullende security producten/diensten: gunning van de raamovereenkomsten met KPN, Protinus IT en Telindus-ISIT en gunning van de wachtkamerovereenkomst met SecureLink.

Perceel 3: Security expertise services: gunning van de raamovereenkomsten met Capgemini, BDO Advisory, KPN, Ordina, IT-Staffing en Protinus IT.

Digitale weerbaarheid verhogen

Met GGI-Veilig verhogen ruim 330 gemeenten hun digitale weerbaarheid en maken hun ICT-infrastructuur nog veiliger. Bovendien zetten gemeenten een volgende belangrijke stap in het pakken van regie op hun ICT-infrastructuur.

VNG en bovengenoemde leveranciers ondertekenen op maandag 15 juli de contracten van GGI-Veilig. Zo'n 330 deelnemers gaan vanaf dat moment diensten afnemen onder het nieuwe contract.

GGI-Veilig, een onderdeel van de Gemeentelijke Gemeenschappelijke Infrastructuur, moet de digitale weerbaarheid van gemeenten verhogen. Door collectief een samenhangend producten- en dienstenportfolio te verwerven, besparen gemeenten op aanbestedingskosten. De aanbesteding is al voor ze gedaan. Ook zijn de kosten voor het gebruik van deze producten en diensten lager. Door het gebruik van een gezamenlijk portfolio kunnen gemeenten bovendien beter samenwerken aan hun digitale weerbaarheid.

De winnaars zijn blij. “Het aantal digitale bedreigingen neemt in rap tempo toe”, aldus Marieke Snoep, directeur Zakelijke Markt bij KPN. “We zijn blij dat we kunnen helpen Nederland veiliger te maken. Dat KPN binnen drie percelen is gekozen als leverancier van securityproducten en -diensten bevestigt de sterke positie die we innemen op de markt”, vervolgt Snoep. “Als leidende telecom- en ICT-speler beschikken we over de technologie en de capaciteit om voor gemeenten het complete securityvraagstuk in te vullen. Gemeenten kunnen voor al hun securityzaken bij ons terecht.”

Terug naar nieuws overzicht
Security