D-Link schikt met FTC

04-07-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

D-Link schikt met FTC

D-Link schikt met de Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC). De producten van D-Link worden de komende tien jaar aan security audits van de Amerikaanse overheid onderworpen. Daarnaast zet D-Link voor de komende twintig jaar een eigen software security programma op.

De schikking is door de FTC op zijn website gepubliceerd. De FTC beschuldigde D-Link in 2017 van het niet adequaat beveiligen van zijn producten. Zo was onder meer het gebruik van hardcoded wachtwoorden in IP-camera's de FTC een doorn in het oog, evenals de opslag van wachtwoorden van platte tekst in diens mobiele app. De FTC stelde toen dat D-Link er hiermee niet in was geslaagd 'redelijke stappen' te nemen om zijn producten te beveiligen.

In een verklaring wijst D-Link erop dat 'de schikking D-Link Systems niet verantwoordelijk stelt voor de vermeende overtredingen'. Het bedrijf erkent dan ook geen schuld, maar schikt nu wel met de FTC. Als onderdeel van deze schikking worden de producten van D-Link tien jaar lang onderworpen aan security audits. Daarnaast zet het bedrijf een intern security programma op, waarvan de werkwijze schriftelijk moet worden gedocumenteerd. Ook moet jaarlijks worden gerapporteerd over de voortgang van hert programma aan het bestuur van D-Link.

Terug naar nieuws overzicht
Security