Witold Kepinski - 04 juli 2019

Rik Boer wordt CFO van ORTEC

Rik Boer wordt CFO van ORTEC image

Rik Boer is nu de nieuwe CFO van ORTEC. Hij volgt Gerrit Timmer op, die de nieuwe functie van Chief Science Officer (CSO) gaat bekleden. Timmer gaat zich onder meer bezighouden met het verbeteren en uitbouwen van het opleidingsinstituut van ORTEC en het versterken van de banden met universiteiten.

Rik Boer begon zijn carrière bij de NS, en bekleedde daarna managementfuncties bij diverse IT-bedrijven. Boer werkt sinds 2001 bij ORTEC en is sinds 2008 Managing Partner van het bedrijf. Hij was al onderdeel van het executive team, waar hij als secretaris verantwoordelijk was voor Corporate Control. Boer maakte zich onder andere sterk voor het vereenvoudigen van de bedrijfsvoering en compliance.

Boer is de opvolger van Gerrit Timmer, die de nieuwe functie van CSO gaat bekleden, naast zijn huidige functie als directeur van ORTEC’s eigen Education Factory. Prof. dr. Gerrit Timmer is één van de oprichters van ORTEC en sinds het begin van de jaren ’80 bij het bedrijf actief. In zijn nieuwe rol als CSO heeft Timmer de taak om de kennis van ORTEC op peil te houden en de wetenschappelijke basis van het bedrijf verder te verstevigen. Ook wordt hij verantwoordelijk voor het kanaliseren van innovatie en het verbeteren van processen. Verder krijgt Timmer de handen vrij om een actieve bijdrage te leveren aan het publieke debat over zaken als artificial intelligence, machine learning, algoritmes en data science:

“Om goed werk te leveren moet je niet vertrouwen op techniek en data alleen. Techniek is een prachtig hulpmiddel om problemen te verhelpen, maar dan moet je wel eerst dat probleem terdege begrijpen. De essentiële vraag is hoe je de werkelijkheid in een model kan gieten om met de huidige stand van de techniek de beste resultaten te genereren. Dit vereist kennis van de chaotische realiteit die zich in de praktijk voordoet. Dat ontbreekt nu nog wel eens. Als je puur uitgaat van data is het heel makkelijk om daar allerlei schijnverbanden in te zien en verkeerde conclusies te trekken. Ook een blik data scientists opentrekken is daarvoor niet de oplossing. Data science moet de kern van de organisaties zijn om optimaal te kunnen werken.”, aldus Timmer.

 

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024