Wouter Hoeffnagel - 01 juli 2019

Systeemregistry van Windows 10 wordt sinds oktober niet meer standaard gebackupt

Systeemregistry van Windows 10 wordt sinds oktober niet meer standaard gebackupt image

Het systeemregistry van Windows 10 wordt sinds oktober niet meer geback-upped naar de RegBack folder, zoals eerder wel het geval was. Gebruikers kregen echter wel de melding gepresenteerd dat de backup succesvol was afgerond. Microsoft spreekt van een bewuste keuze.

Microsoft meldt op een supportpagina: "Vanaf Windows 10, versie 1803, backupt Windows niet langer automatisch het systeemregistry naar de RegBack folder. Indien je naar de \Windows\System32\config\RegBack folder gaat in Windows Explorer, zul je nog steeds iedere 'registry hive' zien staan, maar ieder bestand is 0kb groot", schrijft Microsoft.

Het Amerikaanse bedrijf spreekt van een 'ontwerpwijziging'. "Dit is een ontwerpwijziging en is bedoeld om de totale voetafdruk van Windows terug te dringen. Om een systeem met een corrupt registry hive te herstellen, adviseert Microsoft dat u een systeemherstelpunt gebruikt." Opvallend is dat Microsoft laat met het nieuws naar buiten komt. Versie 1803 van Windows 10 werd al in oktober vrijgegeven, terwijl het de 'ontwerpwijziging' nu pas naar buiten komt.