Oracle Autonomous Database Dedicated service is beschikbaar

29-06-2019 | door: Witold Kepinski

Oracle Autonomous Database Dedicated service is beschikbaar

Oracle heeft haar mogelijkheden uitgebreid om tegemoet te komen aan de behoeften van zakelijke klanten die hun meest bedrijfskritieke workloads naar de cloud willen verplaatsen. Nu heeft Oracle de beschikbaarheid aangekondigd van de Oracle Autonomous Database Dedicated-service, die klanten het hoogste niveau van beveiliging, betrouwbaarheid en controle biedt voor elke klasse database workload, aldus de vendor.

"Autonomous Database Dedicated stelt klanten in staat om gemakkelijk van handmatig beheerde onafhankelijke databases op locatie om te bouwen naar een volledig autonome en geïsoleerde private databasewolk binnen de Oracle Public Cloud", aldus Juan Loaiza, uitvoerend vicepresident, Mission-Critical Database Technologies, Oracle. "Onze toegewijde service voor eigen databases elimineert de zorgen die zakelijke klanten eerder hadden over beveiligings-, isolatie- en operationeel beleid bij het overstappen naar de cloud."

Database

De Dedicated-service van Oracle Autonomous Database biedt klanten een aanpasbare private database-cloud die wordt uitgevoerd op speciale Exadata-infrastructuur in de Oracle Cloud. Het biedt een ideale database als een serviceplatform, waarmee klanten databases van elke omvang, schaal en kritikaliteit kunnen beheren. Deze architectuur biedt de hoogste graad van isolatie van de werklast, waardoor elke database wordt beschermd tegen zowel externe bedreigingen als kwaadwillende interne gebruikers. Het niveau van beveiliging en prestatie-isolatie kan eenvoudig worden aangepast aan de behoeften van elke database. De Dedicated-service van Oracle Autonomous Database biedt ook een aanpasbaar operationeel beleid, dat klanten meer controle geeft over databasevoorziening, software-updates en beschikbaarheid.

Service

De Dedicated-service van Oracle Autonomous Database is het nieuwste aanbod binnen de Autonomous Database-portfolio van Oracle. De Oracle Autonomous Database is gebaseerd op 40 jaar ervaring en ondersteunt de meerderheid van 's werelds meest veeleisende applicaties. De eerste in zijn soort, Oracle Autonomous Database maakt gebruik van baanbrekende machine learning om zelfrijdende, zelfherstellende en zelfbeveiligende functies te bieden die sleutelbeheer- en beveiligingsprocessen in databasesystemen zoals patching, tuning en upgrading automatiseren, en dit allemaal met behoud van de kritieke infrastructuur die constant draait voor een moderne cloudervaring. Oracle Autonomous Database draait op Oracle Cloud Infrastructure en levert aanzienlijk lagere kosten op dan alternatieven.

SQL

Ook kondigt Oracle ook de beschikbaarheid aan van een uitgebreide reeks ingebouwde Autonomous Database-ontwikkelmogelijkheden, waaronder Oracle Application Express (APEX ), Oracle SQL Developer Web en Oracle REST Data Services, zodat ontwikkelaars snel nieuwe datagedreven applicaties kunnen ontwikkelen en implementeren.

APEX low-code

Oracle's low-code ontwikkelingsplatform voor applicaties, Oracle APEX, stelt ontwikkelaars in staat om snel schaalbare en veilige enterprise-apps te bouwen met vele functies, aldus de vendor, Oracle APEX kan worden gebruikt om spreadsheets te importeren en één bron van waarheidswebtoepassingen in minuten te ontwikkelen, overtuigende rapporten en gegevensvisualisaties te maken of missiekritieke gegevensbeheertoepassingen te bouwen. Met Oracle APEX vooraf geïnstalleerd en vooraf geconfigureerd in Oracle Autonomous Database, kunnen ontwikkelaars binnen enkele minuten beginnen met het bouwen van applicaties.

Data

Oracle heeft ook de beschikbaarheid aangekondigd van Oracle SQL Developer Web, een webinterface voor het werken met de Oracle Autonomous Database, waarmee ontwikkelaars eenvoudig query's kunnen uitvoeren, tabellen kunnen maken en schemadiagrammen kunnen genereren. Met native Oracle REST Data Services-ondersteuning kunnen ontwikkelaars nu RESTful-services voor Oracle Autonomous Database ontwikkelen en implementeren, waardoor het eenvoudig wordt om moderne REST-interfaces voor relationele gegevens te ontwikkelen.

Terug naar nieuws overzicht