Wouter Hoeffnagel - 29 juni 2019

Sabih Kahn wordt senior vice president of Operations van Apple

Sabih Khan (foto) is door Apple benoemd tot senior vice president of Operations. Khan is al 24 jaar in dienst bij Apple en is sinds eind jaren '90 betrokken bij het op de markt brengen van Apple-producten. Hij blijft in zijn nieuwe functie rapporteren aan Jeff Williams, Chief Operating Officer (COO) van Apple.

Khan krijgt in zijn nieuwe functie de leiding over de wereldwijde levernacierketen van Apple. Zo gaat hij onder meer toezicht houdern op productkwaliteit en onder meer de planning, productie en logistiek in goede banen leiden. Ook gaat Khan leiding geven aan verantwoordelijkheidsprogramma's die Apple heeft opgezet voor toeleveranciers, met als doel werknemers van productiefaciliteiten op te leiden en te beschermen.

Khan is in 1995 in dienst getreden bij Apple. Daarvoor werkte hij als applications development engineer en key account technical leader bij GE Plastics. Hij heeft een bachelor Economics and Mechanical Engineering van de Tufts University op zoek, evenals een master in Mechanical Engineering van het Rensselaer Polytechnic Institute (RPI).

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024