Eindhoven University of Technology stapt over op AFAS
28-06-2019 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Eindhoven University of Technology stapt over op AFAS

De Eindhoven University of Technology (TU/e) stapt over op de software van AFAS. TU/e is de tweede universiteit die in korte tijd overstapt naar AFAS. Het nieuwe contract volgt op een nauwgezette, zes jaar durende zoektocht die eindigde met een Europese aanbesteding. Belangrijkste eis was: uitzonderingen elimineren en overzicht creëren. Met de software van AFAS neemt TU/e afscheid van maatwerksystemen.

De HR- en salarisadministratie van 3.500 onderzoekers en docenten gaat nu over op de hoogwaardige standaardsoftware van AFAS, die natuurlijk op maat wordt ingericht. Daarmee verwacht het softwarebedrijf dat de medewerkers van de TU/e in 95 procent van de gevallen beter geholpen kunnen worden. Medewerkers hoeven straks nog maar in één systeem in te loggen en zowel via het intranet als met de mobiele app kunnen ze werkzaamheden rondom bijvoorbeeld HR inzien of uitvoeren.

Het nieuwe contract met AFAS brengt meer harmonisatie in de organisatie stelt Laurent Nelissen, managing director bij de TU/e en voorzitter van de stuurgroep die de zoektocht leidde: "De afgelopen vijftien jaar hebben we met allerlei op maat gemaakte systemen gewerkt. Dat leek logisch, want we hebben alleen al achttien directieleden, die allemaal andere eisen stellen aan e-HRM. Maar in de praktijk leidden al die uitzonderingen tot ingewikkelde, onwerkbare situaties."
"Automatiseren om de mens te laten ontplooien past perfect bij ons allebei. Dat wordt ook het doel van het nieuwe systeem", vervolgt hij. "En het is natuurlijk ook een mooie match, tussen onze organisatie en AFAS. De slogan van de TU/e is: Where Innovation Starts & People Matter! Dat zien wij precies terug bij AFAS."

Het systeem gaat live op 1 januari 2020.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud