Bill Gates pleit voor strengere regelgeving voor techsector

27-06-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Bill Gates pleit voor strengere regelgeving voor techsector

Bill Gates (foto), medeoprichter van Microsoft, pleit voor strengere regelgeving voor techgiganten als Facebook en Google. Gates stelt dat deze regelgeving nodig zijn om zeker te stellen dat de platformen meer voor- dan nadelen opleveren.

Dit heeft Gates gezegd bij de Economic Club of Washington in de Amerikaanse staat Washington. "Technologie is zo centraal geworden dat overheden zouden moeten denken: wat betekent dit voor de verkiezingen? En wat betekent dit voor pesten?", zei Gates volgens CNN. Ook wijst Gates op de impact op opsporingsinstanties die bijvoorbeeld witwaspraktijken onderzoeken. "Dus ja, de overheid moet meer betrokken worden", aldus Gates.

'Meer regelgeving op komst'

De medeoprichter van Microsoft verwacht dan ook dat overheden meer regelgeving zullen opleggen aan de techsector, met name op het gebied van privacy. "Het feit dat dit de manier is waarop veel mensen media consumeren, zorgt dat we dit moeten vormen zodat de voordelen de nadelen overtreffen."

Gates is niet de enige die oproept voor strengere regelgeving voor de techsector. Mark Zuckerberg, CEO van Facebook, riep vorig jaar eveneens op tot strengere regelgeving voor internetbedrijven. Zuckerberg pleit voor een internationaal raamwerk, dat ervoor moet worden dat alle internetbedrijven op een gelijk speelveld met elkaar concurreren.

Terug naar nieuws overzicht