Voormalig Autonomy CEO Mike Lynch had geen totaal overzicht

27-06-2019 | door: Redactie

Voormalig Autonomy CEO Mike Lynch had geen totaal overzicht

Voormalig Autonomy CEO Mike Lynch (foto) had geen totaal overzicht over wat zijn bedrijf deed, ook niet rond de overname door HP. Dit meldt de topman voor de Britse rechtbank zo meldt The Register. "Ik was niet betrokken bij de overgrote meerderheid van transacties", beweert Lynch.

Als CEO van een multinationaal FTSE 100-bedrijf meldt Lynch aan de Britse High Court in zijn schriftelijke getuigenverklaring het volgende: "Ik was niet op de hoogte van elke transactie die over de hele wereld gaande is in alle verschillende dochterondernemingen van Autonomy. Waar ik me bewust was van hen, mijn kennis van hen was over het algemeen beperkt. "

Hij voegde eraan toe: "Ik kan er niet zeker van zijn dat elk van de transacties die HP in de war brengt, verdedigbaar is met het voordeel van achteraf. Geen enkele CEO van een beursgenoteerd bedrijf zou dat kunnen doen. Het waren de leden van de financiële afdeling in Cambridge (Engeland) die toegang hadden tot de boeken en bescheiden van het hele bedrijf."

Autonomy, een Britse leverancier van software voor het bijhouden van ongestructureerde gegevens dat werd opgericht door Mike Lynch, werd door HP ingelijfd om zijn verschuivende focus naar software te ondersteunen. De deal bleek echter geen succes; na een jaar had HP driekwart van de waarde van Autonomy afgeschreven. HP, nu HPE, stelt te zijn misleid door Lynch en zijn managers over de financiële situatie en de groeivooruitzichten van Autonomy. Lynch en voormalig HP ceo Meg Whitman staan nu tegenover elkaar waarbij het er pittig aan toe gaat.

Lees verder alle details in The Register die de rechtszaak nauw volgt. Er is over Autonomy een apart dossier aangemaakt.

Terug naar nieuws overzicht