Extreme Networks neemt Aerohive Networks over

26-06-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Extreme Networks neemt Aerohive Networks over

Extreme Networks neemt Aerohive Networks, gespecialiseerd in cloud-managed networking, over voor ongeveer 272 miljoen dollar. Door de overname breidt Extreme Networks haar portfolio uit met de cloud management- en edge-oplossingen van Aerohive Networks.

Aerohive Networks is een leverancier van oplossingen op het gebied van cloud management, kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning. Volgens cijfers van IHS Markit is Aerohive de één-na-grootste levernacier van cloud managed wireless LAN services. Het bedrijf introduceerde onlangs onder meer een drietal wi-Fi 6 access points. Ongeveer 30.000 klanten wereldwijd maken gebruik van producten van Aerohive.

Meer omzet uit abonnementen

Met de overname versterkt Extreme Networks haar positie in de markt voor wireless LAN. Ook verwacht het bedrijf dankzij de overname meer inkomsten uit abonnementen te kunnen genereren en voortaan ongeveer 30% van haar omzet uit abonnementen te halen.

Extreme Networks krijgt onder meer technologie van Aerohive op het gebied van automatisering en intelligence, die het Elements portfolio van Extreme Networks aanvullen. Daarnaast voegt Extreme de Wi-Fi en NAC oplossingen van Aerohive toe aan zin portfolio met on-premises Wi-Fi en NAC technologie. Het bedrijf verwacht hierdoor verticale markten beter te kunnen bedienen en ziet dankzij de gecombineerde portfolio's cross- en up-sell kansen.

Naar verwachting wordt de overname gedurende het eerste kwartaal van Extreme Networks' fiscale jaar 2020 afgerond.

 

Terug naar nieuws overzicht
Cloud