Micron Technology en Intel leveren weer aan Huawei

26-06-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Micron Technology en Intel leveren weer aan Huawei

Chipfabrikant Micron Technology heeft zijn leveringen aan het Chinese Huawei Technologies hervat. Ook Intel levert weer aan Huawei.

Dit melden Reuters en de New York Times. "We hebben vastgesteld dat we op legale wijze de verzending van een reeks huidige producten kunnen hervatten, aangezien deze niet onder de exportregelgeving en Entity List-beperkingen vallen", zei Sanjay Mehrotra, Chief Executive Officer van Micron, tegen investeerders tijdens een conference call waarover Reuters bericht. "Er blijft echter onzekerheid bestaan rond de Huawei-situatie, en we kunnen niet voorspellen hoeveel producten of gedurende welke periode we producten kunnen verschepen naar Huawei."

Zwarte lijst

Micron is hiermee één van de eerste chipfabrikant die de leveringen aan Huawei hervat. Verschillende chipfabrikanten staakten deze leveringen nadat de Amerikaanse overheid Huawei eind mei op de Entity List plaatsen. Dit is een zwarte lijst met bedrijven waarmee Amerikaanse organisaties geen handel mogen drijven. In de praktijk betekent dit dat Huawei onder meer geen componenten meer kan aanschaffen bij Amerikaanse leveranciers.

De New York Times meldt op basis van anonieme bronnen dat ook Intel de levering van chips aan Huawei heeft hervat. Intel wil niet op deze berichtgeving reageren.

Terug naar nieuws overzicht