CrowdStrike CEO George Kurtz wordt lid raad van bestuur HPE

26-06-2019 | door: Witold Kepinski

CrowdStrike CEO George Kurtz wordt lid raad van bestuur HPE

CrowdStrike CEO George Kurtz is benoemd tot lid van de raad van bestuur (RvB) van Hewlett Packard Enterprise (HPE). Kurtz heeft bijzonder veel kennis van de cloud en security business.

Kurtz is de tweede bestuursbenoeming van HPE dit jaar. Eerder werd voormalig PwC global strategy officer Jean Hobby in januari aangesteld als bestuurslid. Eerder verliet voormalig ceo Meg Whitman vertrok nadat zij niet voor een herverkiezing beschikbaar had gesteld.

HPE CEO Antonio Neri zegt over de aanstelling van Kurtz: "George brengt kostbaar technisch inzicht en inzicht met zich mee over cloud, AI, big data en cyberbeveiliging, die vandaag de dag nog steeds voor onze klanten van groot belang zijn. Bovendien zal zijn brede ondernemerservaring rond het identificeren en commercialiseren van opkomende technologieën ons goed van pas komen.

Kurtz wertke eerder bij McAfee voordat hij CrowdStrike oprichtte in 2011 en dit jaar naar de beurs bracht met een waardering van 11 miljard dollar. Kurtz: "HPE heeft bewezen in staat te zijn om te transformeren met het veranderende technologielandschap en ondernemingen toe te rusten om opkomende technologieën van edge tot cloud beter te kapitaliseren. Ik ben verheugd om het indrukwekkende leiderschapsteam van HPE te helpen bouwen op de sterke staat van dienst van het bedrijf en zijn visie voor de toekomst te realiseren."

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Cloud