Wouter Hoeffnagel - 25 juni 2019

Directie KPN geeft uitleg aan minister Grapperhaus over 112-storing

De directie van KPN moet aan minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid uitleg geven over de landelijke telefoniestoring van maandag 24 juni 2019. Door de storing was alarmnummer 112 urenlang onbereikbaar.

De storing begon rond 16:00 uur en duurde tot 19:30 uur. Tijdens de storing werden via NL-Alert alternatieve noodnummers verspreid. Ook werden agenten en ambulances de straat opgestuurd en brandweerposten bemand. Grapperhaus wil uitleg van KPN. "Het moet niet morgen weer fout gaan", zegt Grapperhaus tegen de NOS.

Oorzaak onbekend

De top van KPN is al op het ministerie is geweest om uitleg te geve. Ook de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid schuift aan, meldt KPN-bestuurder Joost Farwerck aan Nieuwsuur. De oorzaak van de storing is vooralsnog onduidelijk.

Stijn Wesselink, woordvoerder van KPN, laat in een reactie aan de NOS weten dat er een pittige evaluatie komt. Wesselink noemt het te vroeg om over de oorzaak te speculeren. Hij wijst erop dat KPN met verschillende back-upsystemen die in werking moeten treden indien een storing optreedt. Uit de evaluatie moet blijken waar het fout gaat.

Topman Ibarra stapt op

De Colombiaans-Italiaanse topman van KPN Maximo Ibarra kondigt aan eind september te stoppen als CEO. Ibarra stapt op vanwege dringende familiezaken. KPN benadrukt dat zijn vertrek niets te maken heeft met de telefoniestoring van gisteren.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024