Main Capital verwerft meederheid aandelen in Onventis

26-06-2019 | door: Redactie

Main Capital verwerft meederheid aandelen in Onventis

Main Capital heeft in samenwerking met het Onventis Management team een strategisch aandeel verkregen in Onventis, een cloud-based platform gebruikt voor E-Procurement. Onventis’ software heeft vele functionaliteiten waardoor het consumenten en leveranciers een gebruiksvriendelijke en volledig geïntegreerde suite biedt om het proces van inkoop tot betalen volledig geautomatiseerd en gecontroleerd te gebruiken.

Het hoofdkwartier van Onventis is gesitueerd in Stuttgart, waar het in 2000 begon. Al snel groeide Onventis in een marktleider voor inkoop oplossingen voor MKB bedrijven. Het bedrijf biedt de mogelijkheid
om inkoopprocessen van directe en indirecte materialen in strategische en operationele inkoop te sturen. Het Onventis inkoop netwerkt begeleid meer dan 5,5 miljard euro aan inkoopvolume voor 350.000 gebruikers en 35.000 leveranciers wereldwijk. De software is modulair en heeft een geïnterfereerd ontwerp waardoor het flexibel, uitgebreid en innovatief is voor bedrijven die de workflow willen digitaliseren. Onventis bedient een diverse klantengroep met meer dan 500 inkoopbedrijven in verschillende industrieën zoals Kühne + Nagel, Steigenberger, Techem, Berlin Hyp, Schott, Conrad, Deutz, Engie Federal Mogul, GEA Group, Alba, Apcoa, Dekra, Hochland, Low & Bonar en Sunrise.

Veel inkoop managers worstelen met voortgaande globalisering van toeleveringsketens en tegelijkertijd strengere budgetbeperkingen. De resulterende complexiteit dwingt meer en meer bedrijven om te investeren in de standaardisatie en automatisering van hun inkoopprocessen. Industrieanalisten verwachten dat de toenemende druk het aantal organisaties dat e-procurement oplossingen gebruikt zal vergroten en aldus de algehele marktgroei in de komende jaren zal stimuleren.

In de toekomst zal Main Capital, Onventis actief ondersteunen bij het handhaven van zijn sterke groeimomentum door het bedrijf verder te internationaliseren en de waardepropositie voor zijn klanten te vergroten.
Naast autonome groei-initiatieven zullen strategische add-on-acquisities een belangrijke pijler zijn in aanvulling van het innovatieve producten- en dienstenportfolio in de groeistrategie en in een verdere verbreding van de geografische voetafdruk en consolidatie van de marktpositie. Voor 2019 verwacht Onventis een groei van bijna 30%. Bovendien zal het managementteam van het bedrijf sterker worden door samen te werken met Main Capital als gezamenlijke aandeelhouders.

 

Terug naar nieuws overzicht