Temenos levert digitaal platform aan ABN AMRO

24-06-2019 | door: Witold Kepinski

Temenos levert digitaal platform aan ABN AMRO

Het Zwiterse Temenos een bancaire softwarebedrijf uit Geneve, heeft aangekondigd dat ABN AMRO live is gegaan met het digitale bankplatform WealthSuite van Temenos, dat de internationale activiteiten van de bank voor privaat en zakelijk bankieren zal ondersteunen. Temenos WealthSuite biedt multikanaals, 24/7 real-time mogelijkheden om vermogensbeheerders te ondersteunen bij het leveren van superieure service aan klanten, terwijl adviseurs tijdrovende compliance- en backofficefuncties kunnen automatiseren.

De overstap naar een enkel gedeeld digitaal bankplatform zal ABN AMRO toelaten de operationele IT-kosten te verlagen en een verbeterde kosten-batenverhouding te realiseren. Het open digitale bankplatform zal de groei van ABN AMRO toekomstbestendig maken en zal de bank in staat stellen om innovatieve en gepersonaliseerde producten en diensten sneller op de markt te brengen.

België

België is de eerste internationale vestiging die live gaat met de Temenos-oplossing onder het uitrolplan van ABN AMRO, waardoor de bank in de komende jaren twee extra landen op het nieuwe platform zal migreren.

ABN AMRO neemt deel aan de groeiende lijst van toplaagbanken die Temenos WealthSuite hebben ingezet om hun vermogensbeheeractiviteiten te transformeren. Met Temenos WealthSuite zal ABN AMRO een end-to-end, zeer schaalbaar en configureerbaar platform inzetten dat de bank in staat stelt te profiteren van aanzienlijke efficiëntiewinsten. Dit wordt bereikt door processen te automatiseren en te vereenvoudigen en IT en bedrijfsactiviteiten te stroomlijnen.

Cognizant

Cognizant, een wereldwijde Temenos-partner, levert advies- en systeemintegratiediensten voor het project. Door gebruik te maken van een single core banksysteem, kan de bank nu binnen negen maanden een nieuwe bedrijfsbank lanceren, zoals onlangs in Australië.

Co-creatie

ABN AMRO is al meer dan een decennium actief in digitaal bankieren en een Temenos-klant. Temenos en ABN AMRO doen aan co-innovatie. ABN AMRO heeft het Temenos T24 Core Banking-platform - de voorloper van Temenos T24 Transact - geïmplementeerd om haar bedrijfsbankactiviteiten in 2009 te transformeren en te voldoen aan de behoeften van haar internationale activiteiten in negen landen. ABN AMRO maakt ook gebruik van Temenos-betalingen. De bank heeft onlangs het Temenos Continuous Deployment- product gekozen om de levering van software te versnellen en snel nieuwe innovaties te lanceren.

Digitalisering

Friso Westra, hoofd van IT Development Core Banking International van ABN AMRO zegt: "We hebben Temenos gekozen als onze technologiepartner om de voortdurende groei van onze private bank toekomstbestendig te maken. In nauwe samenwerking met Temenos en onze implementatiepartner Cognizant hebben we een vlotte livegang ervaren. Ik ben enthousiast omdat dit een grote stap is voor ABN AMRO bij het harmoniseren van onze IT-infrastructuur en het versnellen van digitalisering. We runnen onze bedrijfsactiviteiten en een deel van onze private banking-activiteiten nu vanuit één digitaal platform. We verwachten van IT-kostenbesparingen en -efficiënties door standaardisatie van processen en producten. Met Temenos WealthSuite hebben we er vertrouwen in onze ambitie te realiseren door de meest innovatieve producten en diensten voor vermogensbeheer in de sector aan te bieden. "

 

Terug naar nieuws overzicht