Volvo Group werkt samen met NVIDIA

24-06-2019 | door: Witold Kepinski

Volvo Group werkt samen met NVIDIA

De Volvo Group heeft een overeenkomst met NVIDIA ondertekend om gezamenlijk het besluitvormingssysteem van autonome bedrijfsvoertuigen en machines te ontwikkelen. Gebruikmakend van het end-to-end kunstmatige intelligentieplatform van NVIDIA voor training, simulatie en in-car computing, is het resulterende systeem ontworpen om veilig autonoom rijden op openbare wegen en snelwegen mogelijk te maken.

De oplossing zal worden gebouwd op de volledige softwarestack van NVIDIA voor sensorverwerking, perceptie, kaartlokalisatie en routeplanning, waardoor een breed scala aan mogelijke autonome rijtoepassingen mogelijk wordt, zoals goederenvervoer, afval- en recyclinginzameling, openbaar vervoer, bouw, mijnbouw, bosbouw en meer.

Automatisering

"Automatisering creëert reële voordelen voor zowel onze klanten als de maatschappij op het gebied van veiligheid, energie-efficiëntie en bijgevolg productiviteit. We blijven geleidelijk geautomatiseerde toepassingen introduceren in het volledige spectrum van automatisering, van ondersteuningssystemen voor bestuurders tot volledig autonome voertuigen en machines. Deze samenwerking met NVIDIA is een belangrijke volgende stap op die reis", zegt Martin Lundstedt, President en CEO van de Volvo Group.

De samenwerking met NVIDIA zal zich richten op de ontwikkeling van een flexibel, schaalbaar autonoom besturingssysteem, dat is gepland om eerst te worden gebruikt in commerciële pilots en later in commerciële aanbiedingen van de Volvo Group. De overeenkomst tussen de Volvo Group en NVIDIA is een langetermijnsamenwerkingsverband van meerdere jaren. De werkzaamheden beginnen onmiddellijk met personeel van de twee bedrijven dat zich op dezelfde locatie bevindt in Göteborg, Zweden en Santa Clara, Californië.

Trucking

"Trucking is 's werelds grootste netwerk - een netwerk dat door middel van online winkelen vrijwel alles, waar ook ter wereld, binnen handbereik heeft", zegt Jensen Huang (foto), oprichter en CEO van NVIDIA. "De nieuwste doorbraken in AI en robotica brengen een nieuw niveau van intelligentie en automatisering om de transportuitdagingen waarmee we worden geconfronteerd aan te pakken. We zijn zeer verheugd om samen te werken met Volvo Group om de toekomst van het vrachtvervoer opnieuw uit te vinden. "

"Automatisering is een belangrijk technologisch gebied voor de Volvo Group. Met deze samenwerking zullen we onze ontwikkelsnelheid verder vergroten en onze langetermijnmogelijkheden en -activa binnen de automatisering versterken, in het voordeel van onze klanten in verschillende segmenten en markten ", zegt Lars Stenqvist, Chief Technology Officer van de Volvo Group.

Het strategische partnerschap omvat end-to-end computing dat van fundamenteel belang is voor autonome voertuigen. Het omvat versnelde computertechnologie in het datacenter voor het trainen van diepe neurale netwerken; grootschalige simulatie voor hardware-in-the-loop testen en validatie van autonome voertuigsystemen; en ten slotte de ingebruikname van het NVIDIA DRIVE-platform in het voertuig met de volledige softwarestack voor 360-graden sensorverwerking, mapping en routeplanning.

Terug naar nieuws overzicht