Productiviteit valt of staat bij de sterkte van het netwerk

Mark de Haan (foto door: Ron Offermans Fotografie)

23-06-2019 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Productiviteit valt of staat bij de sterkte van het netwerk

Bij het verbeteren van de productiviteit denken bedrijven lang niet altijd aan het netwerk waarop alle applicaties draaien. Dat terwijl een sterk netwerk juist cruciaal is. Om te allen tijde services aan klanten te kunnen verlenen, maar bijvoorbeeld ook zodat medewerkers overal en altijd zorgeloos actief kunnen zijn. Dit stelt GTT Benelux in het kader van Wereld Productiviteitsdag op donderdag 20 juni.

Maar al te vaak nemen organisaties bij de keuze voor een netwerkprovider overhaaste keuzes. Dit komt onder meer doordat internet als vanzelfsprekend wordt beschouwd en er daardoor wordt gefocust op veelbelovende applicaties en diensten die een onderneming een boost kunnen geven. Vergetend dat alles – om daadwerkelijk te kunnen functioneren – op een betrouwbare infrastructuur moet rusten.

'Sterke netwerken'

Mark de Haan, senior vice president bij GTT Benelux, signaleert dat bedrijven nog steeds onbegrijpelijk weinig prioriteit geven aan de netwerkvoorzieningen. "Als bedrijven denken aan bedrijfsproductiviteit, denken ze zelden aan sterke netwerken. Dat terwijl een onveilig, haperend of tijdelijk niet-werkend netwerk de business zowel tijd als geld kost. Om de productiviteit te ondersteunen en concurrerend te blijven, moeten hedendaagse organisaties ervoor zorgen dat ze worden ondersteund door een flexibele en betrouwbare digitale backbone."

"Een veilig, snel netwerk dat ervoor zorgt dat internetverkeer de best beschikbare route neemt en prioriteit kan geven aan missiekritische en latencygevoelige applicaties, is de sleutel tot succes", benadrukt De Haan. "Of het nu gaat om het leveren van cloud-gebaseerde digitale services aan klanten, het faciliteren van in-store transacties of het ondersteunen van medewerkers en backoffice activiteiten, de rol van het netwerk is nog nooit zo cruciaal geweest voor de onderneming als het centrale zenuwstelsel van het bedrijf. Het stelt organisaties in staat om voortdurend waarde te creëren en met succes te differentiëren door zich aan te passen aan de veranderende marktomstandigheden - waardoor de productiviteit toeneemt."

Dynamische en veilige infrastructuur

Elke (internationaal) opererende organisatie heeft een infrastructuur nodig die dynamisch en veilig is en die voldoet aan de eisen van zowel interne als externe stakeholders. Bovendien moeten de prestaties van het netwerk met cloud services kunnen meegroeien. Om die uitdagingen aan te gaan, adviseert GTT een partner te kiezen met toekomstbestendige diensten zoals hybride oplossingen en SD-WAN – om optimaal dataverkeer en continue toegang tot bedrijfstoepassingen te garanderen. Op Wereld Productiviteitsdag is het goed om dat nog eens te beseffen, stelt De Haan.

Terug naar nieuws overzicht