Oracle boekt goede cijfers door sterke vraag naar cloud applicaties
19-06-2019 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Oracle boekt goede cijfers door sterke vraag naar cloud applicaties

Oracle heeft de resultaten voor het vierde kwartaal en de resultaten voor het boekjaar 2019 voor het volledige jaar bekendgemaakt. De omzet in het vierde kwartaal steeg met 1 procent naar 11,1 miljard dollar. De nettowinst steeg met 14 procent naar 3,7 miljard dollar. Er was vooral een sterke vraag naar Oracle cloud applicaties. De cijfers zijn beter dan analisten hadden verwacht. Het aandeel van Oracle steeg na de bekendmaking van de cijfers.

De inkomsten uit cloud services en licentieondersteuning bedroegen 6,8 miljard dollar, terwijl de opbrengsten uit licenties voor licenties en on-premises licenties 2,5 miljard dollar waren. De totale clouddiensten en licentieondersteuning plus cloud licentie en lokale licentieverlening bedroegen 9,3 miljard dollar, een stijging van drie procent. Voor het boekjaar 2019 bedroegen de totale omzet 39,5 miljard dollar en de nettowinst 11,1 miljard dollar.

Fusion en NetSuite

Oracle CEO, Safra Catz zegt over de cijfers dat de Fusion en NetSuite cloud applicaties snel groeien terwijl de legacy hardware activiteiten business die een een lage marge hebben daalt. “Het netto resultaat van deze verschuiving van commodity-hardware naar cloud-applicaties was een Q4 niet-GAAP operationele marge van 47 procent, het hoogste wat we in vijf jaar hebben gezien."

ERP en HCM

"Onze Fusion ERP- en HCM-opbrengsten uit het cloud service aanbod groeiden in FY19 met 32 procent", aldus Mark Hurd , CEO van Oracle . "Onze NetSuite ERP-opbrengsten uit cloudapplicaties groeiden dit jaar ook met 32 procent. Deze sterke resultaten breiden Oracle's reeds leidende voorsprong in wereldwijde Cloud ERP uit. Onze cloudapplicatiesactiviteiten groeien sneller dan onze concurrenten. Laat me uw aandacht vestigen op de volgende goedgekeurde verklaring van de industrie-analist IDC."
Volgens de laatste jaarlijkse marktaandeelresultaten van IDC behaalde Oracle het grootste marktaandeel wereldwijd van alle SaaS-leveranciers van bedrijfsapplicaties drie jaar op rij - in CY16, CY17 en CY18.

Atonomous Database

"We hebben meer dan vijfduizend nieuwe Autonomous Database trajecten toegevoegd in het vierde kwartaal", aldus Oracle Chairman en CTO, Larry Ellison . "Onze nieuwe Gen2 Cloud Infrastructure biedt die klanten een boeiende reeks geavanceerde technologische functies, waaronder onze zelfsturende database die automatisch al uw gegevens codeert, zichzelf ondersteunt, zichzelf afstemt, zichzelf upgradet en zichzelf patcht wanneer een beveiligingsrisico wordt gedetecteerd. De database doet dit allemaal autonoom - terwijl het draait - zonder dat er menselijk ingrijpen nodig is, en zonder dat er enige downtime nodig is."

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Cloud