HP wil meer gerecyclede kunststoffen gebruiken in PC's en printers
20-06-2019 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

HP wil meer gerecyclede kunststoffen gebruiken in PC's en printers

HP publiceert het Sustainable Impact Report van 2018. Het bedrijf stelt zich als doel het aantal gerecyclede kunststoffen in haar PC- en printportefeuille tegen 2025 te verhogen tot 30%. In het rapport wordt HP’s vooruitgang besproken, net als de zakelijke voordelen die het bedrijf ziet in het investeren in de planeet, mensen en samenleving. Zo hebben Sustainable Impact programma’s in 2018 meer dan 972 miljoen dollar gegenereerd voor HP, wat 35% meer is dan een jaar eerder.

"Bedrijven spelen een cruciale rol bij het oplossen van maatschappelijke zorgen en we blijven met HP innoveren om aan de behoeften van onze veranderende wereld te voldoen", aldus Dion Weisler, President & Chief Executive Officer, HP Inc. "We doen dit niet alleen omdat we het leuk vinden, maar ook omdat het noodzaak is. Merken die vooroplopen en voor meer staan dan de producten die ze verkopen, zullen de meeste waarde creëren voor klanten, aandeelhouders en de maatschappij als geheel. Samen met onze partners bouwen we voort op onze vooruitgang en vinden we innovatieve manieren om de uitdagingen van vandaag om te zetten in de kansen van morgen."

Kunststofafval aanpakken

In 2018 gebruikte HP 21.250 ton gerecycled plastic voor HP-producten, waaronder meer dan 8.000 ton in haar PC-producten. Dit is een stijging van 3,5% ten opzichte van 2017. Ook gebruikte het bedrijf meer dan 4.700 ton in de printerproducten (een stijging van 280% ten opzichte van 2017) en meer dan 8.000 ton in originele HP inkt en tonercartridges. Voor 2025 stelt HP zich als doel het gebruik van gerecyclede kunststoffen tot 30% te verhogen.

"Vooruitgang vereist het opnieuw bekijken van elk aspect van ons bedrijf om nieuwe manieren te vinden om het leven voor iedereen en overal beter te maken", aldus Rob Idink, Managing Director HP Nederland. "We maken duurzame, hoogwaardige producten van gerecycled plastic als onderdeel van onze initiatieven om ons bedrijf te maken tot een efficiëntere, circulaire en koolstofarme economie. Zelfs kleine verbeteringen, wereldwijd geschaald, kunnen een enorme impact hebben."

Plastic uit het water houden

Ook kondigt HP aan te blijven investeren in haar initiatief om te voorkomen dat plastic na consumptie in onze waterwegen en oceanen terecht komt. HP heeft al meer dan 300.000 kilogram aan plastic materialen (gelijk aan 25 miljoen flessen) die afkomstig zijn uit de zee ingekocht en verwerkt in HP-cartridges en hardware. Dit jaar lanceerde HP de EliteDisplay E273d, de eerste display ter wereld gemaakt van plastic afkomstig uit de zee. HP werkt op dit gebied samen met partners, waaronder NextWave Plastics, om het gebruik van kunststof uit de zee te schalen door het eerste wereldwijde netwerk van toeleveringsketens voor kunststoffen uit de zee te ontwikkelen.

In samenwerking met Dr. Jenna Jambeck en Dr. Chris Cuomo van de Universiteit van Georgia sponsort HP onderzoek door een team van vrouwen op het gebied van recycling en afvalbeheer, met name plastic uit de oceaan. Door te focussen op de ervaringen van vrouwen die al lange tijd werken aan plastic recycling, dient dit onderzoek als basis voor toekomstige projecten met betrekking tot afvalinzameling, aan de oceaan gebonden plastic toeleveringsketens en gendergelijkheid wereldwijd. Dit onderzoek wordt nu uitgevoerd en wordt naar verwachting begin 2020 afgerond.

Meer doen met minder impact

Onlangs kondigde HP een duurzame samenwerking aan met ELLE Magazine, waarbij gebruik wordt gemaakt van HP’s print-on-demand mogelijkheden. Dit maakt het magazine het eerste duurzame modetijdschrift in de sector: de omslag van het magazine bestaat uit 100% gerecycled materiaal en de pagina's uit 30% gerecycled materiaal.

HP kondigde ook een samenwerking aan met SmileDirectClub, actief op het gebied van teledistributie en orthodontie op afstand. SmileDirectClub is de drijfveer achter de digitale differentiatie en snelle uitbreiding van productie met HP's Jet Fusion 3D-printoplossingen. Hiermee is het de grootste producent van Multi Jet Fusion 3D-gedrukte onderdelen in de Verenigde Staten. Als onderdeel van een samenwerking kondigden HP en SmileDirectClub ook een nieuw recyclingprogramma aan, waarbij overtollig 3D-materiaal en reeds verwerkte plastic mondvormen door HP worden gerecycled en verwerkt tot pellets voor traditionele spuitgieten, wat leidt tot een duurzamere productie.

Diversiteit

HP heeft naar eigen zeggen de meest diverse Raad van Bestuur van elk Amerikaans bedrijf in de techindustrie. In 2018 was 59% van de nieuwe medewerkers afkomstig uit ondervertegenwoordigde groepen, iets wat ook een rol gaat spelen in de keuze van HP voor leveranciers. In 2018 besteedde HP 423 miljoen dollar aan kleine bedrijven en 219 miljoen dollar aan bedrijven uit die eigendom zijn van minderheden en vrouwen.

HP stelt dat technologie de kloof tussen ondervertegenwoordigde en invloedrijke gemeenschappen kan helpen overbruggen. In 2017 heeft HP meer dan 21 miljoen studenten en volwassen leerlingen bereikt, als onderdeel van haar doel om tegen 2025 betere leerresultaten voor 100 miljoen mensen mogelijk te maken. Via vrijwillige inspanningen, bedrijfsdonaties en HP Foundation programma’s wil HP positieve veranderingen teweegbrengen in gemeenschappen.

Vergeleken met 2017 hebben werknemers van HP 62% meer vrijwilligersuren gedraaid. 6.400 werknemers hebben ongeveer 140.000 uur bijgedragen aan lokale vrijwilligeractiviteiten in 48 landen, met een waarde van 4,3 miljoen dollar. Daarnaast heeft HP 23,21 miljoen dollar bijgedragen aan lokale samenlevingen vanuit de HP Foundation en bijdragen van werknemers. Tussen 2016 en 2025 wil HP 100 miljoen dollar bijdragen aan de HP Foundation en de gemeenschappen waarin de werknemers leven.

Terug naar nieuws overzicht