APICBASE krijgt kapitaalinjectie van IT-investeerder Newion Investments

19-06-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

APICBASE krijgt kapitaalinjectie van IT-investeerder Newion Investments

APICBASE haalt 1,5 miljoen euro groeikapitaal op tijdens een investeringsronde. Deze Antwerpse startup heeft een platform ontwikkeld dat restaurantketens helpt de inkoop van ingrediënten te stroomlijnen en de hieraan gerelateerde kosten terug te dringen. De investeringsronde werd geleid door de Nederlandse IT-investeerder Newion Investments. Ook Ark Angels Activator Fund (AAAF) en business angels van BAN Vlaanderen steken geld in de startup.

Restaurantketens laden in APICBASE hun receptuur in, waarna de software een schatting maakt van de prijs van de benodigde ingrediënten en bestelbonnen voor de leveranciers voorbereid. Daarnaast biedt APICBASE inzicht in de inventaris en kan de software aan kassasystemen worden gekoppeld om inzicht te krijgen in populaire gerechten. Het platform helpt klanten hiermee hun winstgevendheid te maximaliseren.

Van grote restaurantketens tot sterrenrestaurants

Het platform van APICBASE wordt door ruim 200 klanten in 18 landen gebruikt, waaronder voedingsconcerns, kookinstituten, cateraars, lokale restaurants, sterrenrestaurants en restaurantketens. Onder meer grote restaurantketens als Lunch Garden en de Foodmaker, evenals sterrenrestaurants als de Pastorale uit het Belgische Rumst en het Spaanse El Celler de Can Roca maken gebruik van APICBASE.

Met behulp van de investering wil APICBASE zijn platform verder ontwikkelen en de markt verder verkennen, met als doel de groei van het bedrijf te versnellen. Ook wordt het team van APICBASE lokaal en internationaal uitgebreid tot 50 fte om aan de groeiende klantvraag te voldoen.

'Convenience is de nieuwe trend'

Frank Claassen, Managing Partner Newion: "APICBASE is een snelgroeiend innovatief bedrijf dat opereert in een dynamische markt. Convenience is de nieuwe trend. Wet- en regelgeving rondom voedselveiligheid wordt strikter en de aandacht voor wat we eten, inclusief allergenen en voedingswaarden, neemt toe. Met APICBASE kan de gastronomische wereld vanuit één softwareplatform aan alle wensen en eisen voldoen."

Carl Jacobs, CEO van APICBASE: "We zijn erg opgetogen over de samenwerking met Newion. Zij hebben een zeer sterke reputatie als meedenkende Venture Capitalists en zijn ook thuis in de wereld waarin wij actief zijn. Hun benaderingswijze is met een zeer open vizier en dat past dan weer bij hoe wij in de markt staan naar onze klanten: steeds oplossingsgericht."

Terug naar nieuws overzicht