Wouter Hoeffnagel - 19 juni 2019

Destiny neemt OZMO cloud communications over

Destiny neemt OZMO cloud communications over image

De Belgische leverancier van cloudtelecom Destiny neemt het Brabantse OZMO cloud communications over. Het is de tweede Nederlandse overname in korte tijd van het Belgische bedrijf; in april werd DSD Business Internet overgenomen.

OZMO is gespecialiseerd in cloudcommunicatie-oplossingen voor het MKB die het aanbiedt via zakelijke IT- en telecompartners. Het bedrijf ondersteunt deze partners met commerciële tools en operationele diensten zodat zij een volledige cloudcommunicatie-oplossing kunnen aanbieden aan eindklanten. Met de commerciële tools en diensten van OZMO versterkt Destiny zijn portfolio richting white label partners en resellers. Hiermee wil het bedrijf een totaaloplossing rond veilige cloudcommunicatie aanbieden.

Groeien op de Nederlandse markt

Destiny heeft de ambitie een top 3 zakelijke provider in Nederland te worden. Eerder nam het bedrijf ook al de ontwikkelaar van het clouddistributieplatform FLUX Motto Communications en de zakelijke internet serviceprovider DSD Business Internet over. Met FLUX richt Destiny zich vooral op grote white label partners die behoefte hebben aan snelle, real-time provisionering van clouddiensten. Met het netwerk in eigen beheer van DSD Business Internet richt Destiny zich juist op kleinere white label partners en resellers die eenvoudige, gebundelde oplossingen zoeken die makkelijk uit te leggen zijn aan de klant.

Daan De Wever, CEO van Destiny licht toe: "Met de overname van OZMO kunnen we nu het volledige partnerkanaal beter bedienen, ook het segment van de vele duizenden kleine white label partners en resellers. We bieden hen via het OZMO-portaal naast een eenvoudige, vooraf gedefinieerde oplossing ook de nodige training en commerciële ondersteuning aan. Ze kunnen tevens rekenen op een betrouwbare oplevering, uitstekende support en een interessante financiële verdienste. Kortom, we stellen alles in het werk zodat zij op een zo makkelijk mogelijke manier cloudoplossingen kunnen aanbieden."

Totaaloplossing

Ook in België deed Destiny de afgelopen jaren een aantal strategische overnames om zijn dienstenportfolio te versterken. Zo heeft het door de overname van IT101 een breed assortiment van veiligheidsoplossingen in het aanbod gekregen en via de recente overname van ESCAUX een gepatenteerde technologie om vaste en mobiele toestellen te laten samenwerken.

"Met de gerichte acquisities van de afgelopen jaren en OZMO als meest recente, hebben we nu alle technische componenten en bouwstenen in portfolio om een totaaloplossing rond clouddiensten te kunnen aanbieden op de Nederlandse markt inclusief connectiviteit, security, mobile en VOIP", zegt De Wever. "We gaan dan ook graag de uitdaging aan om hét alternatief voor RouteIT op de lokale markt zijn. En hier stopt onze ambitie zeker niet. We kijken op korte termijn nog uit naar mogelijke nieuwe overnames op de Nederlandse markt om onze positie verder te versterken."

Medewerkers treden in dienst bij Destiny

Alle medewerkers van OZMO worden volledig geïntegreerd in Destiny. Destiny telt hiermee meer dan 220 medewerkers, waarvan 70 in Nederland. De bijgestelde vooropgestelde omzet van het bedrijf bedraagt 65 miljoen euro voor 2019, waarvan Nederland 20 miljoen voor zijn rekening neemt. Tegen het einde van dit jaar worden de merken DSD, Motto en OZMO onder één merk gebracht.

"OZMO werkt al meer dan vijf jaar nauw samen met Motto Communications en DSD Business Internet. De overname was mede daardoor een vanzelfsprekende volgende stap om met OMZO verder te groeien", licht directeur Gijs van der Heijden van OZMO toe. "Voor mij overheerst vooral een gevoel van trots. In de afgelopen tien jaar hebben we met onze medewerkers en partners een prachtig en kwalitatief sterk bedrijf opgebouwd. Deze overname is eigenlijk een beloning voor wat we hebben bereikt. Samen met Destiny kunnen we nu verder groeien en onze partners en klanten nog beter van dienst zijn."

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024