De eerste cloud-gebaseerde Data Center Infrastructure Management (DCIM) oplossing in de IT-industrie
18-06-2019
Deel dit artikel:

De eerste cloud-gebaseerde Data Center Infrastructure Management (DCIM) oplossing in de IT-industrie

Nu hybride IT-omgevingen steeds meer gemeengoed worden, wordt ook het beheer en de zichtbaarheid van de fysieke IT-infrastructuur een steeds grotere uitdaging. Er staat apparatuur verspreid op eigen locaties, in regionale datacenters én in grote gecentraliseerde datacenters. Meestal is dat bovendien apparatuur van verschillende merken, wat het nog moeilijker maakt om ze allemaal te kunnen monitoren.

Voor deze situatie heeft Schneider Electric, wereldwijd specialist in energiemanagement en automatisering, EcoStruxure™ IT Expert ontwikkeld; een cloud-gebaseerde beheeroplossing voor datacenterinfrastructuren. Met IT Expert levert Schneider Electric beveiligde, merk- en locatie-onafhankelijke monitoring en inzicht in alle IoT-ondersteunde voorzieningen in de fysieke infrastructuur. 

IT Expert, onderdeel van Schneider Electric’s EcoStruxure-architectuur, werkt met alle IoT-ondersteunde fysieke infrastructuurapparaten, zoals noodstroomvoorzieningen en koeling, inclusief de nieuwe, voor de cloud geschikte Smart-UPS met APC SmartConnect. IT Expert vereenvoudigt de manier waarop datacenters, gedistribueerde IT-omgevingen en local edge-omgevingen worden beheerd. Met behulp van proactieve aanbevelingen en samenvoeging van performance- en alarmdata, kan IT Expert het aantal incidentmeldingen aanzienlijk terugdringen en de algehele stabiliteit van de IT-omgeving verbeteren.

“EcoStruxure IT Expert verzamelt de data van elke omgeving – van gedistribueerde IT tot het datacenter – en gebruikt deze voor intelligente benchmarking en beter zicht op alle aangesloten apparaten,” zegt Kim Povlsen, Vice President & General Manager Digital Services & Data Center Software van Schneider Electric. “In onze steeds meer cloud-georiënteerde wereld biedt IT Expert een remote monitoringdienst op basis van real-time systeemdata en proactief advies voor reparatie en onderhoud, met het oog op ongestoorde werking en beschikbaarheid.”

De voordelen op een rij

  • Wereldwijd overzicht van het hybride ecosysteem, ongeacht de locatie 
  • Beveiligde updates van massaconfiguraties en firmware via een sneller en eenvoudiger proces
  • Merkonafhankelijke registratie van data, slimme alarmmeldingen en monitoring van alle aangesloten apparaten via een open systeem 
  • Abonnementsmodel verzekert soepele inzetbaarheid en updates voor IT- en datacenteromgevingen van elke omvang 
  • 24/7 remote monitoring-opties via onze partners met EcoStruxure IT voor Partners of via het servicebureau van Schneider Electric met EcoStruxure Asset Advisor. Het servicebureau of de partner helpt met probleemoplossing en stuurt zo nodig servicemedewerkers langs. Dit maakt de kortst mogelijke hersteltijden en hoge systeembeschikbaarheid en performance mogelijk.

“IDC ziet de EcoStruxure-oplossingen als een transformatief platform dat monitoring en beheer van datacenters fundamenteel verandert,” zegt Jennifer Cooke, Research Director Data Center Trends & Strategies van onderzoeksbureau IDC.

Op dit moment maken 2.200 klanten gebruik van het EcoStruxure IT-platform, waarmee 170.000 apparaten worden beheerd. Het platform legt dagelijks 300 miljoen datapunten vast, wat resulteert in inzichten die beheer, werking en onderhoud van datacenters continu helpen verbeteren. 

Probeer nu 30 dagen gratis uit

In het kader van de nieuwe introductie van EcoStruxure IT Expert biedt Schneider Electric een volledig functionele 30-daagse proefversie van de software aan. Klik hier voor meer informatie.

Terug naar nieuws overzicht