Witold Kepinski - 18 juni 2019

Salesforce specialisten GEN-C en 7dots fuseren tot Brigthfox

De in SalesForce gespecialiseerde IT-bedrijven GEN-C en 7dots gaan fuseren. Ze gaan verder onder de naam Brightfox, dat met ruim 100 specialisten een van de grootste Salesforce-partners in de Benelux wordt.

Deze schaalvergroting moet Brightfox helpen om nog grotere projecten binnen te halen, met name in het enterprise-marktsegment van Salesforce. “Daartoe hebben we als Salesforce Platinum Consulting Partner alle vereiste certificeringen. Door onze schaal te vergroten, willen we onze sterke groei voortzetten. Het is onze ambitie om het meest toonaangevende Salesforce Competence Center in de Benelux te worden”, zegt Bas Corstanje, verantwoordelijk voor de commerciële activiteiten bij Brightfox Nederland. Corstanje is samen met operationeel manager Robert Buisman verantwoordelijk voor de Nederlandse tak van Brightfox.

De dienstverlening, competenties en kennis van GEN-C en 7dots vullen elkaar uitstekend aan. Beide bedrijven ontwikkelden zich al in elkaars richting, waarbij GEN-C voornamelijk consultancydiensten levert, terwijl 7dots zowel technische als consultancyprojecten voor zijn rekening neemt. Als Brightfox integreren beide bedrijven voor ruim honderd Europese klanten Salesforce-toepassingen op het gebied van sales support, field service, communities en marketing. Voor strategie en implementatie van Salesforce Marketing en ook Pardot Marketing Automation werkt Brightfox nauw samen met zijn partner Harvest Digital.

Om de groeiambities kracht bij te zetten, zal Brightfox ook het aantal certificeringen in nieuwe kennisgebieden van Salesforce verder vergroten, zoals business intelligence, e-commerce en integratie.

Verder internationaal groeien

Het hoofdkantoor van Brightfox bevindt zich in Kontich, België. De Nederlandse hoofdvestiging bevindt zich in Amsterdam en er is tevens een vestiging in Breda. Brightfox Nederland telt een 45-tal medewerkers. In Nederland wil Brightfox vooral snel uitbreiden met Salesforce Integration Cloud (voorheen MuleSoft) om daarna verder internationaal te groeien in Europa, volgens een driejarenplan dat het bedrijf al heeft opgesteld.

GEN-C werd in 2009 opgericht als ‘Inprobis’; in 2014 werd de naam van het bedrijf gewijzigd. Saskia Blommaers richtte 7dots op in 2015. De fusiebedrijven werken in Nederland onder meer voor Abena, James Hardie enlampenlicht.nl; in België zijn dat onder andere Besix, ERA, Sodexo, Swift, Telenet en VDAB. Brightfox werkt ook nauw samen met Salesforce.org, de tak voor non-profitorganisaties.

Foto: Bas Corstanje (L), commercieel manager en Robert Buisman (R), operationeel manager van Brightfox Nederland.