Huawei biedt excuses aan voor advertentie op vergrendelscherm

17-06-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Huawei biedt excuses aan voor advertentie op vergrendelscherm

Huawei biedt zijn excuses aan voor het vertonen van ongewenste reclame op het vergrendelscherm van smartphones van gebruikers. Verschillende gebruikers, waaronder Nederlandse gebruikers, zagen reclame van booking.com op hun vergrendelscherm verschijnen. Deze had daar niet mogen verdwijnen, zegt Huawei.

Op Twitter maken verschillende gebruikers melding van de ongewenste reclame op hun vergrendelscherm. Android Police meldt dat de advertenties zijn vertoond op de P30 Pro, P20, P20 Lite, Honor 10 en P20 Pro smartphones van Huawei. Naast Nederlandse gebruikers zouden ook Duitse en Noorse gebruikers de reclame hebben gezien.

Huawei biedt zijn excuses aan voor de advertenties. Deze hadden niet op het vergrendelscherm van gebruikers mogen verschijnen, zegt een woordvoerder van het bedrijf tegen de NOS. Het is niet duidelijk hoe de reclame op smartphones van klanten terecht is gekomen. Wel is bekend dat de advertentie werd ingeladen vanaf Huawei servers en onderdeel zijn van ScreenMagazine, waarmee Huawei achtergronden leveren. De advertentie is inmiddels verwijderd.

Terug naar nieuws overzicht