Tibetaanse, Oeigoerse en Chinese activisten bezorgd om Google

14-06-2019 | door: Redactie

Tibetaanse, Oeigoerse en Chinese activisten bezorgd om Google

Op maandag 17 juni 2019, twee dagen vóór de aandeelhoudersvergadering van Alphabet, zullen Tibetaanse, Oeigoerse en Chinese mensenrechtenactivisten zich aansluiten bij ethische consumentenspecialisten om de voortdurende bezorgdheid te uiten over de ontwikkeling van een gecensureerde zoekmachine voor China door Google dat bekend staat onder de codenaam Project Dragonfly.

Ze zullen ook de aandeelhoudersresolutie bespreken waarin wordt opgeroepen tot opsplitsing van het bedrijf vanwege zorgen over mensenrechtenschendingen. Het panel onderzoekt de ernstige veranderingen in het bestuur die Google nodig heeft om een vast voornemen te institutionaliseren om de mensenrechten te handhaven en te bevorderen.

Tot op heden heeft de coalitie van activisten, die de direct betrokkenen bij de implementatie van Project Dragonfly vertegenwoordigt, vier brieven aan het Google-management bezorgd die hun zorgen opriepen. Er is geen bevestiging of antwoord op deze brieven.

Het panel bestaat uit:

Shahrazad Ghayrat , Project Officer, World Uyghur Congress

Lhadon Tethong , uitvoerend directeur, Tibet Action Institute

Teng Biao , Chinese mensenrechtenadvocaat en activist

Sondhya Gupta , Senior Campaigner, SumOfUs

De live briefing zal worden gehouden via Zoom op https://zoom.us/j/834747159

Alphabet Inc. werd in 2015 het moederbedrijf van Google. De AVA van Alphabet vindt plaats op woensdag 19 juni in Sunnyvale, Californië.

De aandeelhoudersresolutie van SumOfUs is te lezen op https://www.sec.gov/Archives/ edgar / data / 1652044/000130817919000205 / lgoog2019_ def14a.htm # lgooga069

Terug naar nieuws overzicht
Cloud