Huawei belooft investeringen aan landen die Huawei kiezen

14-06-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Huawei belooft investeringen aan landen die Huawei kiezen

Overheden die ervoor kiezen in zee te gaan met Huawei, kunnen grote investeringen van het Chinese techbedrijven tegemoet zien.

Dit heeft Andrew Williamson, vice president voor PR en communicatie bij Huawei, in een interview met Bloomberg. Met deze belofte hoopt Huawei overheden over te streep te trekken ondanks alle ophef rond het bedrijf toch voor Huawei-technologie te kiezen. "Huawei zal stevig investeren in landen die ons verwelkomen", zegt Williamson.

'Uitrol van 5G wordt bemoeilijkt'

Ook wijst hij erop dat het wereldwijd uitrollen van 5G-netwerken een stuk moeilijker wordt indien de sancties van de Verenigde Staten (VS) worden doorgezet. "Het beperken van competitie in 5G-infrastructuur zal veel kosten met zich meebrengen. Overheden en bedrijven wereldwijd zullen deze kosten moeten afwegen tegen de voorgestelde risico's voor nationale veiligheid."

Huawei wordt al langer door verschillende landen wereldwijd geweerd bij 5G-projecten. Deze maatregel volgt na waarschuwingen van de VS dat de Chinese overheid apparatuur van Huawei kan misbruiken om westerse doelen te bespioneren. Huawei werd in mei daarnaast door de Amerikaanse overheid op de Entity List geplaatst. Amerikaanse bedrijven mogen geen handel drijven met bedrijven die op deze zwarte lijst zijn opgenomen.

Wereldwijde standaarden

"Wij zijn van mening dat er behoefte is aan wereldwijde cybersecurity standaarden", zegt Williamson. Hij geeft aan dat Huawei nauw wil samenwerken met overheden om zorgen op het gebied van nationale veiligheid weg te nemen. "We moeten teruggaan naar de feiten, terug naar op bewijsmateriaal-gebaseerde beleidsvorming."

 

Terug naar nieuws overzicht
Security