Canon schrapt honderden banen in het Verenigd Koninkrijk
14-06-2019 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Canon schrapt honderden banen in het Verenigd Koninkrijk

Canon schrapt honderden banen in het Verenigd Koninkrijk. Canon heeft daarbij aangekondigd dat het zijn UK & Ireland (UK & I) hoofdkwartier, momenteel gevestigd in Woodhatch, Reigate, zal verplaatsen naar Stockley Park, Uxbridge waar het EMEA-hoofdkwartier van het bedrijf is gevestigd. Naar verluidt worden 450 werknemers geconfronteerd met ontslag of verhuizing.

Canon meldt op zijn website: "De aankondiging volgt op een uitgebreid overzicht van Canon UK & I, wat heeft geleid tot een beslissing om efficiencyverbeteringen aan te pakken door een uitbesteed model (BPO) voor te stellen voor geselecteerde afdelingen in Finance, Business Operations en Customer Services. De outsourcing betekent dat de Canon UK Reigate-faciliteit een aanzienlijke overcapaciteit heeft voor toekomstige vereisten. Door het Canon UK & I hoofdkantoor samen met het hoofdkantoor van Canon EMEA te lokaliseren, krijgt het bedrijf de mogelijkheid om zijn operationele voetafdruk en faciliteiten in Groot-Brittannië en Ierland op het juiste niveau te brengen om aan te sluiten bij de omvang van zijn personeelsbestand.

Het BPO-model helpt het bedrijf zich te concentreren op kernactiviteiten (verkoop en marketing) en zorgt tegelijkertijd voor een betere focus op klantgerichtheid, met operationele standaardisatie en verbeterde technologie en processen, wat leidt tot snellere reactietijden van klanten."

Verwacht wordt dat de volledige overgang naar het pand van Stockley Park maximaal 12 maanden zal duren.

Terug naar nieuws overzicht